До Хмельницького надійшла чергова гуманітарна допомога з литовського міста-побратима

Гуманітрний вантаж прибув  до Хмельницького з Шауляю. За словами заступника міського голови Миколи Ваврищука, це вже не перша  гуманітарна допомога литовців.  З самих перших днів повномасштабного вторгнення, вони почали підставляти Україні своє плече.  Для  Хмельницького –  цей гуманітарний вантаж сьомий. Серед  теплого одягу для військових,  півсотні генераторів різної потужності.

« Вони здебільшого  не великої потужності , але її достатньо, щоб забезпечити освітлення в невеликих навчальних закладах. Також  їх будемо використовувати , коли буде якийсь блекаут , або потрібно буде запустити додаткові пункти обігріву»,  –  зазначив заступник міського голови Микола Ваврищук.

За словами посадовця, частину генераторів місто відправить на фронт разом з п’ятистами комплектами  термобілизни, теплими курткамии, штанами та  шкарпетками, які  також надійшли з Шауляю. На це з бюджету литовського міста спрямовано 100 тисяч євро.

« Перший раз 100 тисяч євро було виділено навесні  і на ті кошти  Червоним Хрестом була доставлена гуманітарна допомога   в  лікарні міста Хмельницького, в госпіталі та на передову. Були також вантажі  з продуктами харчування, так само з генераторами . Тобто можна сказати, що Шауляй, одне з найменших міст, але  одне з тих, яке нам найбільше допомагає. Разом з поляками, які також нам дуже допомагають, вони нам, як брати,   вони розуміють, що допомога Україні дуже необхідна», –  сказав Микола Ваврищук. За його словами, найближчим часом  литовці  обіцяють  допомогти й з буржуйками.

Євген Ковтун

Back to top button