Донати від “Кульбабки”

Освітні заклади Хмельницької громади активно долучаються до волонтерських акцій на підтримку Сил оборони

Наприкінці минулого року ГО “Захист — об’єднання волонтерів” ініціювала благодійну акцію “Захистимо небо разом!” на збір коштів для придбання автівок та зенітних прожекторів підрозділам ППО на території Хмельницької області. Результат — п’ять укомплектованих автівок-пікапів відправились у військові підрозділи. Нині триває збір на закупівлю чергового прожектора на замовлення одного з підрозділів ППО.

Майже 40 тисяч гривень — одноденний заробіток передали кілька тижнів тому до волонтерського центру “Захист” працівники Хмельницького ЗДО №26 “Кульбабка”.

“Ці гроші — спільний внесок колективу нашого закладу. Таким чином ми хочемо підтримати наших захисників, які охороняють небо від рашистських ракет та шахедів, виявити свою повагу і вдячність, — зазначила директорка ЗДО №26 Катерина Паращук. — І також ми вдячні волонтерам, які об’єднують нас усіх для допомоги воїнам, постійно перебувають з ними на зв’язку і таким чином долучають нас до благодійних справ”.

Днями з “Кульбабки” знову передали 5 тисяч гривень у волонтерський центр — уже для наступного прожектора для ППО. За словами пані Катерини, волонтери не лише придбали необхідний прожектор, а й привезли його в дитсадок і разом з колективом закладу передали представнику військової частини. Також тут зібрали кошти на медичні турнікети для одного з підрозділів на передовій.

 

Колектив співпрацює не лише із “Захистом”, а й з іншими волонтерськими організаціями. 20 тисяч гривень з минулого осіннього ярмарку передали для БФ “Волонтери Поділля” на закупівлю дронів. Нині і працівники, і батьківська громада, і діти готуються до благодійної акції “Великодній гостинець”, ініційованої БФ “Добриня”. Збиратимуть продукти, смаколики, засоби гігієни тощо для наших захисників на передовій. Обов’язково, крім гостинців, покладуть у посилки дитячі малюнки та з листівки з побажаннями. Цих зворушливих оберегів завжди чекають на передовій.

Тетяна Руса

Back to top button