Допомога Силам оборони — наш пріоритет

Хмельницька міська громада і далі продовжує допомагати й підтримувати бойові підрозділи, які боронять нашу державу. Кожна гривня сумлінних платників податків має працювати на перемогу. Це добре розуміє міська влада, звітуючи перед громадою за витрачені кошти на потреби військових.

За два тижні від виходу нашої газети в друк зроблено чимало: виділені кошти для різних військових частин і підрозділів, закуплені дрони, коптери, РЕБ і РЕР, профінансовані ті, хто працює на сферу оборони, через грантові програми та інші проєкти.

Так, 106-та бригада тероборони ЗСУ отримала одразу 33 різних пристрої РЕБ і РЕР різних типів. Завдяки цьому вони зможуть ефективно виконувати бойові завдання і зберегти життя нашим захисникам. Вартість обладнання склала понад 11,2 млн грн.

Ще 120 FPV-дронів власної збірки 6 червня відправилися в різні підрозділи Сил оборони. Їх собівартість значно менша, ніж куплені. “Планів багато: будемо і купувати, і виготовляти дрони, купувати квадрокоптери, РЕБ і РЕР, виділяти кошти безпосередньо військовим частинам”, каже міський голова Олександр Симчишин.

Уже традиційно, в понеділок, 10 червня, відбулась чергова передача безпілотників та РЕБів на передову від Хмельницької громади.

Передали 70 FPV-дронів “сімки” власної збірки, їх собівартість — менше 11 тисяч гривень; квадрокоптери DJI MAVIC 3T, DJI MATRICE 30 T, AUTEL EVO MAX 4Т, усі з тепловізором; 2 засоби РЕБ. Загальна вартість передачі — 2 млн 800 тис. грн. Вкотре дякую платникам податків за сумлінність!” — проінформував Олександр Симчишин.

За його словами, на найближчій сесії міської ради буде уточнено бюджет громади, аби ще додатково напряму виділяти кошти військовим частинам. З початку року за кошти громади придбано для військових підрозділів майже 3000 дронів і понад 270 квадрокоптерів.

Back to top button