Допомога ЗСУ: з Хмельницького на передову волонтери відправлять автомобіль швидкої допомоги та позашляховики

 

За 8 останніх років  хмельницькі волонтери, які   працюють над забезпеченням потреб ЗСУ, напрацювали тісні контакти з військовими частинами, благодійниками та   навчилися  оперативно спрямовувати допомогу туди, де є потреба.  Зараз цей досвід  допомагає долати усі виклики. Відтак, щойно надходить запит від військових на потребу чи то в автомобілях, чи то в ліках, військовій  амуніції, волонтери одразу запускають інформацію  усіма каналами  і  за лічені дні, або й навіть години, знаходять, купують, привозять, ремонтують, комплектують усе необхідне для наших захисників. Так само було й цього разу, коли дізналися від десантно-штурмової бригади про потребу в автомобілі швидкої допомоги. Причому не просто автомобіль, а машина  з необхідним медичним обладнанням.Розуміючи, що і транспорт, і його начиння не менш важливе на передовій, а ніж зброя, почали працювати над поставленою задачею.

«Від військових ми дізналися, що бригада попала під обстріл і ворог знищив автомобіль, яким перевозили поранених бійців. Відтак ми почали шукати  кисневі балони з редуктором та дефібрилятор. Саме така апаратура дозволяє доставити важкопораненого бійця  від червоної зони бойових дій з-під обстрілів до госпітальної ланки», –  розповіла  голова ГО «Захист – об’єднання волонтерів» Катерина Луцик.

За її словами автівку подарували благодійники з Ірландії. А медичне обладнання, зокрема й  апарат штучної вентиляції легенів буквально за добу  знайшли волонтери благодійної організації “Подих свободи”.

Зараз  автомобіль   фарбують  у колір хакі, згідно потреб армії, та проводять його техогляд. За декілька днів швидку  доправлять  до необхідного пункту нашим захисникам.

На фронт  на підмогу нашим військовим поїдуть й чергові позашляховики.

«Чергові 7 «Бандеромобілів», плюс ще 1 «Бандеробус» для фронту. Частину вже передали для наших військових частин та Нацгвардії. Частину передамо найближчими днями. Загалом вже передали близько 70 штук. Дякую усім, хто допомагає! Працюємо далі…Тримаймо стрій! Слава Україні!»,  –  розповів міський голова Олександр Симчишин на власній сторінці у мережі фейсбук.

Ольга Сєргєєва

 

 

 

Back to top button