Дрони-камікадзе від ліцеїстів

Благодійні ярмарки та інші доброчинні акції на допомогу різним підрозділам нашим Сил оборони вже стали традицією шкільного життя юних хмельничан. Ця дієва благодійність обєднує й освітню, й батьківську громади. Дрони, продукти, такмеди, речі амуніції — в постійному переліку виконаних замовлень від військових підрозділів.

Цими днями партію бойових БпЛА придбали й передали для бойового підрозділу з Хмельницького ліцею №10.Здійснено ще один крок до омріяного: придбано і передано нашим захисникам 8 одиниць далекобійних дронів-камікадзе, — йдеться у Фейсбук-повідомленні освітнього закладу. — Щоб зібрати потрібні кошти, обрали декілька шляхів: вчительство та працівники ліцею донатили, ліцеїсти організували благодійний ярмарок, який відбувся напередодні канікул у два етапи, а батьки підтримували і смаколиками, і донатами. Збір триває!”

Паралельно в ліцеї тривала й інша благодійна акція “Від сімї — в окоп”, у результаті якої нашим захисникам і захисницям діти відправили свої індивідуальні посилки нашим захисникам на передову. А батьки учнів задонатили на придбання 86 пар черевиків з теплими устілками для воїнів. “Дякуємо кожній родині за добросердечність, підтримку, тепло, щирість та чуйність. Листи, малюнки, засоби особистої гігієни, смаколики та багато дуже потрібних наразі речей — це не лише допомога нашим оборонцям, а й вияв безмежної подяки за героїзм, сміливість та мужність”, — розповіла у Фейсбуку учителька ліцею Світлана Медвецька.

Волонтерський рух започаткували в ліцеї, тоді ще НВК №10, у лютому 2014 року, коли в освітньому закладі підтримали антиросійський спротив у Криму й українських захисників аеропорту “Бельбек”. “З історії нашого руху: перша ластівка була 2014-го з “Бельбеку”, але вона весни не принесла — наше вчительство згуртувалося — і в “позеленілий” Крим для наших захисників полетіли тюки з батарейками, ліхтарями, свічками, сірниками, нижньою білизною, засобами особистої гігієни, шкарпетками, взуттям та одягом; далі — Донеччина і Луганщина, де воювали наші випускники і батьки. Сьогодні — це вся Україна. Дякуємо кожному за вкладений у загальну справу ресурс: донати, шедеври кулінарного мистецтва, виготовлені власноруч. Тримаймо стрій! Смерть ворогам! Слава Україні!”, — розповіла Світлана Медвецька.

Тетяна Руса.

Back to top button