Дрони від Книжковець

У рамках акції “Дрон від громади”, оголошеної БФ “Волонтери Поділля”, мешканці мікрорайону Книжківці придбали комплектуючі для п’яти FPV-дронів. Для цього зібрали 40 тисяч гривень. Готові безпілотники вже найближчим часом відправлять військовим на фронт. Один такий коштує приблизно 8,5 тисячі гривень і здатний долати відстань до 18 км. Аби надалі допомагати війську, акцію “Дрон від громади” в Книжківцях планують зробити безстроковою.

Одна з бандеропташок відправиться на передову з автографом-побажанням від громади: “В єдності наша сила!”.

Допомога від західних партнерів дещо затримується, — зазначив голова БФ “Волонтери Поділля” Юрій Смаль. — І наразі дрони чи не єдині її замінники, допомагають нашим воїнам захищати окопи і знищувати ворога. До дрона можна кріпити систему скиду і він може літати в різних напрямках. Запити від військових просто шалені”.

Книжківчани підтримують армійські підрозділи з 2014 року. “Наша громада найменша за кількістю населення з-поміж інших у місті, але зі згуртованим людьми, — розповіла голова комітету самоорганізації населення мікрорайону Книжківці Оксана Зіменко. — Я не скажу, що волонтерять усі, але в нас є міцний і дієвий актив”. Тут збирають допомогу, виготовляють окопні свічки, в’яжуть теплі килимки-каремати, шиють наматрацники, виготовляють маскувальні сітки. Волонтерами є й всі учасники самодіяльного аматорського гурту “Книжківчанка”, тож з піснями й робота жвавіша. Нещодавно сплели сітку-гігант 8х2 м. З потеплінням переходять на зелені, весняні кольори.

Усе приготовлене і придбане на замовлення військовиків волонтери доставляють у бойові підрозділи. Цього разу — з іменними дронами.

Тетяна Руса

Back to top button