Два “золота” і “срібло”

Хмельницькі спортсмени, вихованці Академії джіу-джитсу, які в складі збірної України взяли участь у чемпіонаті Європи з джіу- джитсу JJF, здобули три нагороди: дві “золоті” та одну “срібну” медалі. Про це повідомили в управлінні молоді та спорту міської ради.

З 5 по 7 квітня в Пітешті (Румунія) проходив чемпіонат Європи з бразильського джіу-джитсу JJF. У змаганнях з цього виду спорту взяли участь 28 країн. Збірна України посіла третє загальнокомандне місце, а у розділі Не-ваза (боротьба) перше та третє. У складі збірної України були і вихованці хмельницької Академії.

Перші місця у категорії U21 (57 кг) виборола Анастасія Борейчук та у категорії U18 (85 кг) Михайло Смолінський. Друге місце у категорії U18 (52 кг) у підсумку змагань здобув Ельдар Луцюк. “Уперше свої сили на міжнародному рівні спробував ще один вихованець академії — Дмитро Жданов. Вітаємо спортсменів та дякуємо тренерам за професіоналізм та високий рівень підготовки спортсменів!”, — йдеться в інформації.

Чемпіонат Європи з бразильського джіу-джитсу серед кадетів, юніорів та молоді завершено крутим досвідом та високими здобутками за результатами триденних змагань. Збірна України показала дуже високий рівень боротьби. Майорінням прапору та багатократним звучанням гімну України на світовій арені ми завдячуємо нашим захисникам та захисницям. Слава ЗСУ! Героям слава! Пишаємось учнями Академії та вертаємось додому заряджені на тренування й нові перемоги!”, — розповіли керівники хмельницької академії Марина та Ростислав Рибаки.

Джіу-джитсу (мистецтво гнучкості) — японське бойове мистецтво, яке вивчає техніку і тактику ведення ближнього бою з одним або кількома суперниками, зі зброєю та без неї.

Наталія Лісова

Back to top button