«Дворові олімпійські ігри» зібрали в Хмельницькій громаді понад півтисячі дітей

Уже четвертий рік вліткуна дворових та пришкільних майданчиках хмельницькі школярі змагаються з різних видів спорту. Так проходять «Дворові олімпійські  ігри», які тривають від початку  червня. Їх організовує  міський  центр роботи з дітьми та підлітками за місцем проживання.Такі спортивні заходи сприяють активному   відпочинку, спілкуванню  дітей, особливо актуально це нинішнього літа, адже через загрозу ворожих бомбувань та обстрілів   традиційні поїздки  до моря та в інші місця відпочинку не доступні.  Щоразу «олімпійські зустрічі» відбуваються у  різних  дворах, на різних локаціях.

Впродовж червня-липня цього року діти віком до 13 років мали змогу випробувати свої сили у спортивних активностях: «Ягоди», «Метання списа», «Штовхання ядра», «Координаційний біг» та інших.  Напередодні хмельницькі «олімпійці» зустрічались на майданчику ЗОШ №25, а  вже через  день фінальна зустріч відбулась на одному з найкращих пришкільних майданчиків міста – біля ЗОШ №22.

Загалом за час проведення «Дворових олімпійських ігор» у  них взяли участь майже 600 дітей. Цьогоріч до спортивного руху долучилися мешканці сіл Хмельницької тергромади, найпершими  –    учні  Олешинської гімназії.

«У перших літніх змаганнях у нас взяли участь 45 діток, це здебільшого 5,6,7 класи. Учасники отримали максимум задоволення,  активно рухалися та розважалися. Такі заходи  потрібні, і ми із задоволенням брали в них участь,  бо це  –  виховання здорового,  активного і позитивного способу життя», – розповіла педагогиня-організаторка гімназії Лілія Басистюк.

За словами директора міського центру по роботі з дітьми та підлітками Олексія  Янчука, такі заходи відбувалися по всій Хмельницькій територіальній громаді кожного понеділка, середи та п’ятниці  протягом двох місяців  літа. Дворові олімпійські ігри не є змаганнями у класичному розумінні, насамперед –  це ознайомлення дітей з різними видами спорту. Такими, якими можна займатися на базі спортивних шкіл в підліткових клубах міського центру, у дворах, за місцем проживання.  «Представлені різні  види спорту, зокрема, вправи з легкої атлетики, метання списа, ігри та активності, де діти активно і весело проводили час», – розповів посадовець.

Важливо, що  однією із вимог до проведення ігор було забезпечення учасників укриттям у разі повітряної тривоги.

Вікторія Катрич.

 

 

Back to top button