Експозиція на колесах: у Хмельницькому на маршрут виїхав тролейбус зі світлинами Міст-Героїв України

Буча, Волноваха, Гостомель, Ірпінь, Маріуполь, Миколаїв, Охтирка, Харків, Херсон, Чернігів. Ці міста  опинилися  в епіцентрі російсько-української війни і найбільше постраждали від  дикої орди російських загарбників. Міста,  які їх мешканці разом з українською армією  відважно і віддано захищали від кремлівських фашистів, заплативши дуже високу ціну за  свободу. В новітню історію України вони вже увійшли, як міста-герої. Плакати з їхніми назвами, з гербом України та гербами кожного міста- співробітники    Хмельницького музею-студії фотомистецтва  розмістили на вікнах тролейбуса .

А в салоні облаштували виставку світлин.  На них  можна побачити визначні місця, будівлі, пам’ятники, парки та сквери, панорами міст такими, якими  ці міста були до війни. Частина із цих пам’яток, на жаль, знищені внаслідок артилерійських обстрілів, авіаційних нальотів та ракетних ударів рашистських варварів. Експозицію на колесах, приурочили до Дня Героїв, який відзначатимемо 23 травня.

Після перемоги усі міста-герої  так само як і кожен населений пункт, який намагалася стерти з лиця землі  росія, обов’язково відбудують і вони стануть ще кращими. Все буде  Україна!

Євген Ковтун

Back to top button