«Формула успіху»: в Хмельницькому відбувся перший форум молодих педагогів

Майже дві сотні  викладачів молодших класів  зібралися на перший форум молодих педагогів «Формула успіху», який відбувся на базі Хмельницької початкової школи №1. Організували та провели захід працівники комунальної установи Хмельницької міської ради «Центр професійного розвитку педагогічних працівників. За словами освітян, молоді педагоги зараз потребують неабиякої підтримки, оскільки перші роки їхньої роботи співпали з нетрадиційною формою навчання.

Відтак мета форуму  полягала в підвищення їхнього професійного рівня  шляхом проведення тренінгів, майстер-класів,та інших креативних активностей, використовуючи  методику STEM-освіти. Саме вона розвиває  вміння логічно і математично мислити, дає наукове розуміння природи і сучасних технологій та  допомагає дітям впевнено користуватися  інформаційно-комунікаційними технологіями.

Водночас молоді педагоги мали можливість поділитися з колегами власними ідеями, отримати настанови провідних педагогів міста та запозичити їхній досвід у роботі з дітьми, а відтак знайти свою формулу успіху і застосувати  її на практиці.

За словами директорки Центру професійного розвитку педагогічних працівників Оксани Ратушняк,  захід сприяв покращенню теоретичної та практичної підготовки , а також  формуванню креативного простору для активної участі молодих педагогів у процесі розбудови Нової української школи

«Для молодих педагогів дуже потрібні підтримка та наставництво, а дистанційне навчання не дає такої можливості і ми, працівники центру, дали молодим освітянам таку можливість. Ми повинні зараз тримати свій освітянський стрій, повинні бути в тонусі, адже є прикладом для батьків та дітей»,  –  зазначила  Оксана Ратушняк.

По завершенню форуму учасники та спікери отримали відповідні сертифікати.

Євгент Ковтун

Back to top button