Генератори з Шяуляя

Міста-побратими нашого обласного центру продовжують надавати вагому підтримку Хмельницькому від початку повномасштабного вторгнення росії.

Зокрема, литовське місто Шяуляй нещодавно виділило понад 4 мільйони гривень (100 тисяч євро) на забезпечення соціальних закладів нашого міста генераторами. Про це повідомив у соцмережах заступник міського голови Микола Ваврищук. Ця допомога вже доставлена до Хмельницького і незабаром генератори будуть розподілені між закладами освіти, спорту та іншими важливими установами міської громади.

Це вже далеко не перша допомога литовців. З перших днів повномасштабного вторгнення вони підтримують наше місто гуманітарною допомогою. Дякую нашим друзям за підтримку!”, — повідомив Микола Ваврищук.

Зазначимо, що Шяуляй активно й системно допомагає нашому місту гуманітарними вантажами, медикаментами, обладнанням, культурними місіями, соціальними програмами.

Так, у березні минулого року литовські друзі відвідали наше місто й привезли допомогу, еквівалентну 80 тисяч євро. У липні 2023-го муніципалітет литовського міста виділив 2 мільйони гривень на закупівлю обладнання для дитячої міської лікарні. І це лише мала частина з тієї допомоги, яку нам надають литовські друзі.

Жанна Бойчук

Back to top button