Громадянин росії, який «замінував» торгівельний центр у Хмельницькому, проведе два роки за гратами

Таке  рішення ухвалив Хмельницький міськрайонний суд.

Інцидент стався 10 квітня, пообіді. На  лінію «102» з мобільного телефону  зателефонував чоловік, який повідомив про замінування одного з торговельних центрів.  Правоохоронці спільно з працівниками Управління ДСНС у Хмельницькій області провели евакуацію відвідувачів та працівників з приміщень ТЦ.

Водночас був  перекритий рух автотранспорту. Під час огляду приміщень та прилеглої територій ТЦ вибухонебезпечних предметів виявлено не було. Тоді ж за фактом неправдивого мінування  поліція відкрила кримінальне провадження.

Згодом, після проведених оперативних заходів, правоохоронці вийшли на слід зловмисника.  Ним виявився 60-річний громадянин російської федерації, який  проживає  в  Хмельницькому. За вчинення правопорушень він вже притягувався до кримінальної відповідальності.

Завершивши  досудове розслідування, слідчі за процесуального керівництва прокуратури скерували матеріали до суду. Хмельницький міськрайонний суд визнав 60-річного чоловіка винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 259 (Завідомо неправдиве повідомлення про замінування) Кримінального кодексу України та визначив йому покарання у вигляді позбавлення волі терміном на 2 роки.

Євген Ковтун

Back to top button