Гуманітарна допомога Охтирці: Хмельницький міський голова відвідав місто, яке отримало президентську відзнаку «місто-герой»

Хмельницький міський голова Олександр Симчишин  відвідав Охтирку –  місто в Сумській області, яке знаходиться за 50 км від російського кордону і  в якому бойові дії, розпочавшись  в перший день війни, не припинялися майже місяць. Місто, на яке  російсько-фашистські загарбники  скинули три вакуумні бомби, яке обстрілювали ракетами та бомбардували. Місто, в якому зі 120 багатоповерхових будинків  усі зруйновані, а більшість приватних перетворилась в золу. Місто, якому потрібна  сьогодні допомога.

Відвідали місто, поспілкувалися з міським головою, представниками влади, працівниками міської лікарні. Передали у лікарню реанімобіль «Mercedes”, медичне обладнання (апарати ШВЛ, дефібрилятори, пульсоксиметри) та кількасот кілограм медикаментів, засобів гігієни”, – написав на своїй сторінці у фейсбук Олександр Симчишин. Серед світлин, які виклав міський голова,  повністю зруйнована будівля міської ради,яку після себе залишили російські «миротворці» та «спасітєлі».  

“В місті тривали вуличні бої, тут знищували техніку орків і самих орків. Місто регулярно бомбили під час авіанальотів. Житлові будинки, адміністративні приміщення, заклади цивільноі інфрастуктури. Але місто трималося і вистояло! Дякуємо, що зупинили ворога! Надважливо тримати стрій і гнати рашистів з українських домівок. Слава Містам Героїв! Слава Українським Воїнам! Слава Україні!”, – написав мер.

Наразі Хмельницький  щодня відправляє тоннами  гуманітарні вантажі  в міста, які тримають лінію фронту, які  звільнені від рашистської орди та на передову. Водночас місто щодня приймає вимушених переселенців і сьогодні  на території громади проживає  вже майже 40 тисяч людей зі східних та центральних регіонів України.

Ольга Сєргєєва

Back to top button