Харків Times – Переселенця з Харкова затримали за шахрайство з волонтерськими грошима

Правоохоронці затримали 36-річного мешканця Харкова, який намагався привласнити волонтерські гроші у сумі 87 тис грн. Кошти було зібрано на ремонт пошкоджених російськими обстрілами вікон харків’ян.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Харківської обласної прокуратури.

За інформацією слідства, після нападу рф на Україну цей чоловік виїхав з Харкова до Хмельницького.

7 квітня він опублікував фейкове оголошення про продаж матеріалу орієнтовано-стружкової плити (OSB) по низькій ціні, при цьому не маючи цього товару.

На оголошення відгукнулася волонтерка із Харкова, яка допомагає місцевим жителям латати вікна за допомогою вказаних матеріалів.

Чоловік сказав, що організує доставку до Харкова. Довірившись шахраю, волонтерка перерахувала йому 87 тис. грн. Але товару не отримала.

Проводиться розслідування за фактом шахрайства (ч. 1 ст. 190 КК України). Чоловіку повідомили про підозру. Він повернув перераховані волонтерокю 87 тис. грн.

Як повідомляв Харків Times, у Харкові співробітники СБУ викрили 47-річного місцевого мешканця, який в соцмережі оголосив збір коштів на потреби ЗСУ та привласнив їх.

Джерело -> https://top-news.com.ua/mista/harkiv/pereselenczya-z-harkova-zatrymaly-za-shahrajstvo-z-volonterskymy-groshyma/

Back to top button