Хмельничанам з 1 липня приходитимуть нові платіжки за спожиту воду

У Хмельницькому зросла вартість централізованого водопостачання та водовідведення. Нові тарифи затвердила Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП). 

В КП «Хмельницькводоканал» зазначили, що до складу комунальних тарифів входить вартість енергоносіїв,  витрати на ремонти, обладнання й запчастини, зарплата та податки, а єдиним джерелом фінансування підприємства є  споживачі. На сьогодні підприємство обслуговує 121,5 тисячі споживачів населення і 3,5 тисячі споживачів юридичних осіб.

«Останній раз тариф для водоканалів встановлювали в грудні 2021-го року. Інфляційні процеси впливають на формування платоспроможності водоканалів, отже перегляд тарифів обумовлений зростанням вартості його складових, зокрема цін на електроенергію”, – пояснили зростання тарифу в МКП «Хмельницькводоканал».

Нові тарифи діятимуть з 1 липня. Якщо з 1 січня 2021 року за водопостачання хмельничани платили 14,17 грн, то з 1 липня цього року ціна за воду становитиме 17,44 грн. за 1 куб. м (з ПДВ). Дещо більше доведеться платити і за водовідведення: якщо досі була ціна 13,22 з ПДВ, то відтепер тариф на централізоване водовідведення становить  – 16,93 грн. за 1 куб. м (з ПДВ).

“Постанова НКРЕКП набрала чинності з 1 липня 2023 року і офіційно оприлюднена на сайті Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг 30 червня 2023 року”, – зазначили  у водоканалі. 

Щодо споживачів, які користуються субсидію, підвищення тарифів на них не вплине, оскільки субсидії перерахують.

Євген Ковтун

Back to top button