Хмельничани продовжують активно допомагати фронту

Понад сто автівок різної модифікації і призначення, сотні одиниць  армійського і тактичного спорядження, тисячі  медикаментів, десятки тонн продуктів тощо – хмельничани з початку повномасштабного вторгнення активно допомагають нашим захисникам наближати українську  перемогу над рашистською нечистю.

 

За тиждень, що минає,  у гарячі точки України, де точаться  найзапекліші бої, хмельницькі волонтери знову відправили вкрай необхідний і вартісний вантаж. «Працюємо на фронт і тримаємо стрій! За цей тиждень передали: 2 чергових джипи  для наших військових (загалом вже понад 70); 2 чергових «Мавіка-3» (загалом вже понад 120). А також кілька десят повербанків потужністю 20 000, понад 100 пар тактичних рукавичок, окулярів, тактичного взуття, бронежилетів. Дякую усім за допомогу!», – розповів міський голова Олександр Симчишин на власній сторінці у мережі Фейсбук.

Цього ж тижня «Волонтерська пошта» , окрім звичних посилок для армійців,  відвозила великогабаритний вантаж – два лобових скла до авто та буржуйки, адже хлопці вже готуються до холодної осені! «Хочемо наголосити, що великі вантажі ми також приймаємо, – повідомив на волонтерській  сторінці у Фейсбуку Анатолій Левчук. – Разом з поштою на фронт відправили дві автівкиVolkswagen T4 і T5!»

Як працюють наші волонтери, як координують запити військових? Про це розповіли у БФ «Волонтери Поділля»: «Кожного дня ми отримуємо запити від військових. Кожного дня до нас приходять люди і закривають їх. Кожного дня на рахунок нашого фонду надходять кошти.Кожного дня ми шукаємо можливості для купівлі нових автомобілів, тепловізорів, дронів. Є запити, які мають часовий орієнтир – на вчора: матеріали для будівництва бліндажів, комплектуючі для автомобілів, дощовики. Є запити, які потребують великих зборів: автомобілі, дрони,  рації,  тепловізори. Є регулярні запити: бензин, кава, смаколики. Кожен з нас обирає зручний для себе спосіб допомогти. Перемогав –  це наш спільний проєкт, давайте реалізовувати його разом!»

Масштабною стала волонтерська  акція, яка відбулась у кінці липня:  15 авто для військових підготували благодійники фонду «Волонтери Поділля». 10 автівок, які вартували майже 40 тисяч євро, купили за кошти, які донатили на рахунки фонду, інші п’ять  – передали підприємці та доброчинці.

Перед тим, як відправити машини на фронт, їх презентували на майданчику біля кінотеатру Шевченка. За словами  волонтера Віталія Підгайчука, зробили це для того, аби містяни, які допомагають фонду коштами, бачили, куди і як їх використовують. «Це десять автомобілів Volksvagen T5, вони придбані за кошти, які люди донатать на благодійний фонд «Волонтери Поділля». Решта авто, такі як «швидкі» та інші – це або подарунки від волонтерів закордону, або це наші діаспори, до прикладу, в Лондоні, інших країнах зі всього світу збирають цю допомогу. В автівки ще вантажать  гуманітарну допомогу і відправляють до нас», – розповів волонтер.

Підібрати авто допомагають волонтери закордоном, говорить Віталій. Їх підготовка до передової, вже тут, у Хмельницькому.За словами волонтера, це потребує мінімальних вкладень: «Вони не просто якісь побиті чи списані. Вони відібрані. Відібрані так, що ми мінімально вкладаємо в ремонт в них тут. В них просто замінюються масла та фільтра. Також машини  перефарбовуються». Важливо, що кожну автівку переобладнують та комплектують окремо, під потреби того чи іншого підрозділу.

Найкраща подяка для волонтерів – це фото з фронту, де наші бійці показують, як працює  народна допомога, щоб трощити ворога: величезний снаряд, який підготовлений для «подарунку» ворогу, бійці підписали : «Від волонтерів Поділля». «Коли волонтери отримують і публікують такі фото в русні палає ще більше. Ми любимо коли в русні палає», – прокоментували цей підпис хмельницькі волонтери.

Тетяна Слободянюк.

Back to top button