Хмельничани влаштували акт ганьби місцевому покидьку

На Проскурівській, де діє вуличний музей Героїв Небесної сотні та російсько-української війни, хмельничани влаштували публічний акт ганьби покидьку, який, хизуючись, напередодні виклав у Тік-Ток відео, в якому нецензурною лайкою осквернив Алею героїв.

Небайдужі містяни розшукали автора та влаштували йому “виховну годину”. І навіть організували для покидька відеотрансляцію, яку поширили у соцмережах, де зафіксовано, як він на тій же Проскурівській вже стояв навколішки перед портретами загиблих Героїв Небесної Сотні та воїнів з Хмельниччини, які віддали своє життя за Україну. До речі, напередодні березня хмельничани прощалися з 28-річним воїном ракетником із Сергієм Мельником, який загинув 18 березня у Запорізькій області, служив у 19-й окремій ракетній бригаді «Свята Варвара». Це уже наш 12-ий герой з початку нинішніх воєнних дій.

І ось за те гинуть наші найкращі хлопці: щоб подібні пустоцвіти гуляли нашим містом, хизувались у соцмережах, навіть не усвідомлюючи своєї ницості і аморальності?! Чому він не воює, йому ж 22 роки!” такими були всі коментарі під цим сюжетом у Фейсбуку.

Ми пишаємося нашим містом героїв і волонтерів, містом, яке приймає тисячі вимушених переселенців і зігріває їх своїм теплом і людяністю, і не дозволимо ганьбити його нікому. Аби цей молодик з гидкою душею краще затямив, що його вчинок ганебний, активісти пригадали йому давній козацький звичай: привселюдно відрізали жмут волосся на голові. Можливо, правники зауважать, це подібне покарання є самосудом, але громадський урок стане в науку кожному, хто зазіхне на наші святині.

Тетяна СЛОБОДЯНЮК.

Back to top button