Хмельницька бандуристка-волонтерка створює унікальне відео для нової пісні про українських жінок у війні

“Я зберу десятки чи сотні ваших історій в одне велике полотно про життя українських жінок під час війни”, — написала відома виконавиця, бандуристка у Фейсбуку, звертаючись до українських жінок, чиє життя круто змінила війна.

— Для створення відео на одну із моїх нових пісень мені дуже потрібна ваша допомога. Якщо ви змушені були виїхати за кордон чи в інше місто в Україні — сама чи з дітьми — надішліть мені відео, як це сталося, як ви їхали. Відео, яким було чи є життя ваше в іншій країні чи в новому місті, та про шлях додому, якщо ви вже повернулися. Якщо у ваших телефонах збереглися такі відео — можете поділитись досвідом і допомогти показати, як війна змінила життя українок», — звернулася до співвітчизниць Марина Круть.

 

З початку повномасштабного вторгнення більшість українських митців організовують благодійні акції для допомоги ЗСУ і вимушеним переселенцям, яких війна позбавила даху над головою, здоров’я, родин. Активна громадянська позиція відомих людей, зокрема митців, стає маркером, зразком для суспільства, обєднує українців у боротьбі проти ворога і у вірі в нашу Перемогу. Марина Круть — саме з таких. Уже в березні Марина у Хмельницькому почала влаштовувати благодійні концерти на Проскурівській, просто неба, не лише збираючи кошти для ЗСУ, а й таким чином морально підтримуючи своїх земляків, а також тих, хто приїхав до міста з різних куточків країни. Бандуристка неодноразово брала участь у спільних доброчинних концертах з артистами Хмельницької філармонії. Наприкінці квітня Марина Круть на аукціоні продала аркуш поштових марок «Русскій воєнний корабль, іді…!» за 51 тисячу гривень, щоб спрямувати ці гроші на потреби захисників України.

Її попереднім мистецьким проєктом у травні стала відеоробота «Скажи мені, Боже», створена спільно з симфонічним оркестром Хмельницької філармонії . Ця зворушлива авторська пісня Марини Круть про любов, яка долає біль. Цю пісенну сповідь співачка означила як «Присвята кожному українцю, хто прожив 100 днів війни».

Нинішню мистецьку акцію за реальної участі героїчних українських жінок Марина присвячує Дню Незалежності України і нашій Перемозі.

Тетяна Слободянюк.

Back to top button