Хмельницька делегація взяла участь у Світовому форумі міст, який відбувся в Польщі

Форум World Urban Forum відбувається під егідою ООН  кожні два роки в різних країнах світу . Цього року захід проходив у місті  Катовіце, яке розташоване на півдні Польщі. Його організатором став  OOO-Хабітат( програма ООН з сприяннястій кого розвитку населених пунктів) спільно з Міністерством фондів розвитку та регіональної політики Польщі. Участь у форумі  взяли  майже 22 тисячі представників урядів, органів місцевого самоврядування, міжнародних організацій з усього світу.

На запрошення міського голови Катовіце   в роботі цієї світової асамблеї  взяла участь й делегація з Хмельницького, яку очолив заступник міського голови Микола Вавринчук. За його словами в рамках форуму було проведено велику кількість сесій та панельних дискусій, присвячених розвитку міст, подоланню кризових ситуацій, питанням сталого розвитку та інноваційного управління. Україні приділялася особлива увага. Багато  програмних заходів були присвячені саме  українським питанням, зокрема, тим, що стосуються   майбутньої відбудови міст України та їх подальший розвиток. Неабияку увагу учасників форуму привернув масштабний стенд  зі світлинами  українських реалій, який  збирався цілий натовп слухачів.

Хмельницька делегація спільно з представниками інших міст України  провели низку зустрічей з посланцями різних   організацій, з колегами – мерам міст та селищ Польщі, Франції, Норвегії. А під час пресбрифінгу та  у детальних презентаціях розповіли гостям про воєнні злочини рф в Україні, про стан і потреби громад, про волю українського народу до Перемоги, акцентували на європейських прагненнях України.  “Важливо ще більше розповідати про війну в Україні представникам інших країн та континентів, аби вони дізнавалися правду з вуст українців. Саме тому спілкування на міжнародному рівні, де можна особисто донести правду до представників міст з усього світу, є дуже важливим. Використовував  кожен момент, аби привертати увагу до України”,  –  написав Микола Ваврищук на своїй сторінці у фейсбук.

До речі, росію та білорусь  організатори світового форуму не запросили.

Євген Ковтун

Back to top button