Хмельницька громада готується до генерального весняного прибирання

З 1 квітня  по 1 травня триватиме місячник   санітарної очистки та благоустрою території. Відповідне розпорядження підписав міський голова Олександр Симчишин.

Згідно з документом,  керівники комунальних підприємств, установ та організацій  повинні впорядкувати прилеглі, закріплені за ними території, вивезти сміття на міський полігон твердих побутових відходів. Такі ж заходи рекомендовано провести усім підприємцям.

Крім того, керівників усіх форм власності мають здійснити відновлювальні роботи  об’єктів (на проїжджих частинах вулиць, тротуарах, газонах та зелених зонах), а також підсіяти траву та посадити нові дерева й кущі.  Комунальні служби очищатимуть опори від об’яв та рекламоносіїв, на які відсутні дозвільні документи.

Старости, голови квартальних комітетів та комітетів самоорганізації населення мікрорайонів Лезневе, Книжківці, Ружична і Гречани також організують прибирання на ввірених територіях.«Комунальному підприємству «Спецкомунтранс» в період проведення місячника приймати сміття від комунальних підприємств на полігоні твердих побутових відходів безкоштовно», – зазначено в розпорядженні міський голова.

Втім до весняної толоки мешканці громади приступили раніше. З першими погожими днями  активно оновлюють клумби та чепурять прибудинкові скверики, двори, а волонтери розпочинають екорейди з прибирання прибережних смуг річок і водоймищ, доріг і вулиць, парків, скверів, цвинтарів. Комунальники ж  нагадують мешканцям приватного сектору, що не можна складувати сміття обабіч доріг, на тротуарах, газонах та закликають містян не спалювати гілля чи листя. Перемогу зустрінемо у чистому місті!

Вікторія Катрич.

 

Back to top button