Хмельницькі артисти та підприємці влаштували благодійну акцію просто неба

 

Благодійна акція «Крила надії», присвячена дітям, які постраждали від війни, і в пам’ять тих, які загинули, яких закатували російські фашисти, відбулася  на майданчику біля академічного театру ляльок. Організатори – працівники театру  та відомі хмельницькі артисти та  підприємці. Зібрані  доброчинні кошти передадуть на потреби дітей з родин переселенців, які найбільше постраждали від війни.

Найбільші жертви війни – беззахисні діти, найбільше горе – дитяча смерть. Фашистська росія вже відібрала життя у понад 200  маленьких українців, майже 400 отримали поранення, понад півмільйона викрадені і вивезені  до росії. Ця трагедія  об’єднує всіх нас у великому бажанні захистити  українське дитинство, і в цей важкий час  використовувати всі наші можливості, аби діти, які пережили недитячі емоції, страждання, відчували інші емоції –   радість.  Саме тому благодійна акція отримала назву «Крила надії».

Хмельницький театр ляльок з початку березня працює без вихідних: майже щодня – по три безкоштовні вистави, щодня тут працюють  психологи, педагоги, вихователі, волонтери, тут влаштовують майстер-класи представники творчих професій. Основні глядачі і учасники всіх  театральних акцій – діти з сімей переселенців, хоча  є чимало й хмельничан. «Ідея акції виникла спонтанно, на одній із робочих п’ятихвилинок. Ми протягом двох місяців фактично працюємо без вихідних, приймаємо діток і не обмежуємося виставами та майстер-класами. Ми одягаємо діток і забезпечуємо іграшками, різним приладдям для розвитку. До нас приходить багато сімей, які приїхали з міст, де ведуться активні бойові дії. Приїхали без нічого. Тому ми вирішили організувати благодійну акцію, зібрати трохи грошей і закрити хоча б найголовніші їхні потреби», — розповіла педагогиня-організаторка театру ляльок Вікторія Земба.

Майданчик перед театром  задекорували дитячими іграшками, і на такій імпровізованій сцені просто неба актори театру розпочали свято  виставою-казкою «Рукавичка». Поряд встановили скриньку для благодійних внесків, розклеїли листівки із QR-кодом з рахунком для благодійних коштів, який одночасно транслювався й на великому екрані.

Під мелодію «Плине кача»  у виконанні співака і лірника Ярослава Камінського присутні вшанували пам’ять про  дітлахів, які вже ніколи не зможуть сходити на концерти і в театри, ніколи не повернуться до своїх домівок.

Хмельницьких виконавців зібрав для участі в благодійному концерті вокаліст і гітарист  гурту «Мотор’рола» Сергій Присяжний.. Свої пісні дітям дарували Вікторія Гунченко,  Іван Варава, Аліна Мевша та Віталій Коваль, Марина Українець і Павло Дасюк, YabaSvoya і KateSoul, Олександр Ролдугін і Андрій Журба, Артем Критик.

На завершення акції хмельницькі підприємці, які долучилися до акції,  усім присутнім роздали  великодні пасочки.А поки тривав концерт, на благодійному рахунку було вже щонайменше понад 12 тисяч гривень. Збір коштів триває: адже лялькові вистави щоразу збирають аншлаги.

Наталія Лісовська.

 

 

Back to top button