Хмельницькі бібліотеки стали літніми таборами для юних містян і переселенців

Дитячий табір «Книголенд» з початку червня відкрито в міській центральній публічній дитячій бібліотеці.

Бібліотекарі розробили цікаві та доступні всім заняття, всі дні мають свою тематику, яка поєднує розвивальні завдання з рухливими. Інтерактивні вправи, спортивні ігри, руханки, пікніки і читання на природі – так активно проходять літні розваги з першого дня таборування.

Захопливими стали відвідування майстер-класу з виготовлення сіток для ЗСУ, квест «Пошук смачних скарбів», майстер-клас від викладачки художньої школи Надії Борецької. Разом з відомою мисткинею діти виготовляли народну обрядову іграшку. Цього разу нею стала Коза оберіг, який в традиції нашого народу завжди символізував життєву силу та благополуччя. На подію запросили мешканців мікрорайону Виставка, читачів бібліотеки.

Завітали на зустріч з дітьми і патрульні поліціянти, які нагадали основні правила дорожнього руху, а також розповіли про правила безпечної поведінки під час літніх канікул. Дітлахи вразили патрульних своїми знаннями та активністю, ставили багато запитань. Інспектори переконані, що подібні заходи допоможуть донести дітям, що безпека кожної людини, в першу чергу, залежить від її знань, вмінь та дій.

“Літо час канікул, відпочинку та розваг. Дитинство у дітей повинно бути веселим, особливо зараз, у складний час. Приємно, що наша бібліотека стала для багатьох не лише місцем для читання, а й простором для змістовного дозвілля. Попереду ще багато цікавого”, підсумували два тижні роботи табору організаторки.

Вікторія Катрич.

 

 

Back to top button