Хмельницькі бігуни зібрали 60 тисяч гривень на потреби армії

Під час благодійного патріотичного забігу зібрали 60 тисяч гривень із 90 тисяч необхідних на придбання автомобіля для ЗСУ.

Кількасот хмельничан і гостей міста прийшли до парку Чекмана, аби гуртом подолати бігову дистанцію та заразом долучитися до збору грошей на автомобіль українським захисникам. У результаті вдалося зібрати понад 60 тисяч гривень, які вже передали хмельницьким військовим. Розгорнули спортивне містечко на майданчику біля фонтану в парку. Після завершення реєстрації учасників хвилиною мовчання вшанували усіх загиблих на війні. Після колективної руханки, обсипавшись синьо-жовтими фарбами холі, спільно стартували. Маршрут пролягав алеями парку, бігуни долали на вибір різні дистанції: від 1 до 21 кілометра. На фініші усім вручали дизайнерські медалі.

Усі учасники —  люди різного віку, різних сфер діяльності, яких об’єднує спільне захоплення — спорт. Приходять сім’ями і навіть цілими командами. Цього року до благодійної акції долучились і переселенці.

Переважна більшість учасників була на парковій дистанції, а ще частина взяли участь дистанційно. На подію реєструвалися всі бажаючі, які нині перебувають в різних містах України та за кордоном. Тепер протягом тижня вони мають відзвітувати про подолану дистанцію і після того теж отримають свої медалі.

Традиційно організаторами події став біговий клуб «Flash run», а колеги з інших місцевих спортклубів активно підтримали їхню ініціативу. “Ми прийшли до парку майже всім колективом. Класно побігати в компанії людей, яких поєднує спільна тема », – каже персональна тренерка клубу «Panda» Катя Горбань.

Переважна більшість учасників хмельницького забігу переконані,що подібні спортивні акції потрібно влаштовувати в місті якнайчастіше.Раніше активісти теж організовували яскраві забіги в нашому місті, збирали гроші для дитячого будинку та збирали гроші на утримання мешканців місцевого притулку для тварин.

Євген Ковтун.

Back to top button