Хмельницькі дрони спопеляють ворожу техніку

Нещодавно на Фейсбук-сторінці БФ “Волонтери Поділля” з’явилося відео. На кадрах видно, як укривається полум’ям та щільним димом колона ворожої техніки. Під ударом — ворожа логістика. Ці кадри надіслали хмельницьким волонтерам бійці спецпідрозділу ГУР МО України “Кабул 9” і повідомили: воїни-розвідники за добу спопелили більше десятка одиниць автомобільної та броньованої техніки московитів.

Це результат ефективної роботи зі знищення логістики, а значить російських загарбників за допомогою нічних та денних FPV-дронів, — повідомили волонтери фонду. — А отже зруйнована можливість для ворога робити ротації, підвозити продовольство та зброю”.

У БФ “Волонтери Поділля” триває безстрокова акція “1000 дронів для Сил оборони”, хоча тисяча — умовна кількість. Адже з часу проголошення акції у травні 2023 року уже понад дві тисячі бойових пташок відправлені на позиції. Цей збір — всенародний, донатять як окремі громадяни, так і підприємства, бюджетні установи. Волонтери закуповують необхідну для фронту бойову амуніцію і за кордоном, і в Хмельницькому налагоджене виробництво безпілотників та деталей до них. А наймасовішою акцією у кінці навчального року виявилася освітня: заклади громади: від дитсадків до ліцеїв під час благодійних акцій зібрали понад 2 мільйони 400 тисяч гривень, за які волонтери придбали 220 FPV-дронів. І ось наші БпЛА успішно виконують свої бойові завдання.

Ми продовжуємо щоденно далі працювати, купувати, збирати та передавати на фронт те, що зберігає життя наших і забирає життя їхніх!” —написав у соцмережах волонтер фонду Віталій Підгайчук.

Тетяна Руса

Back to top button