Хмельницькі дитсадки щодня працюють з малятами переселенцями

У дитячих садках міста  вихователі  проводять  розвиваючі заняття в очному та онлайн-форматі для дітей дошкільного віку з сімей переселенців. Перелік закладів дошкільної освіти оприлюднила на своєму сайті Хмельницька міська рада. Батькам лише потрібно  зареєструватися на сайті департаменту освіти  та науки.

Поки що більшість наймолодших хмельничан  не мають змоги відвідувати дитячі садочки міської громади через  воєнну  загрозу. Однак вихователі  у кількох  міських  закладах  продовжують щодня проводити  заняття  і  повноцінно працювати з дітьми, які тимчасово покинули свої домівки.  Адже Хмельницький офіційно прийняв майже 36 тисяч вимушених переселенців. Більшість з приїжджих – з дітьми різного віку.

Серед працюючих – Хмельницький заклад дошкільної освіти № 50 “Лелеченька”. Тут з дітьми проводять розвиваючі ігри, малюють, ліплять, співають і навіть  проводять уроки математики, поєднуючи їх з творчістю. Спортивна руханка “Країна Здоров’я», яку провели  вихователі разом із  педагогом  однієї із спортивних шкіл міста,  додала малюкам  активності та   заряду бадьорості.

Також у розкладі екскурсії: наприклад, до міні-музею народної іграшки “Свищик”, де маленькі відвідувачі  ознайомились з традиційними українськими оберегами. Напередодні Великодня діти  виготовляли аплікації  до цього великого свята. А на завершення занять,  щоб створити у всіх святковий настрій, до діток  завітали справжні клоуни, з якими від душі повеселилися малюки, яких зібрала у своєму гніздечку привітна «Лелеченька».

Тетяна Руса

Back to top button