Хмельницькі комунальники допомагають чернігівським колегам ремонтувати будинки, пошкоджені ворогом

Готувати житловий фонд до опалювального сезону, ліквідовуючи наслідки активних бойових дій, нині чернігівським комунальникам надскладно. Бракує і часу, і рук. Відтак допомогти відремонтувати зруйновані російськими загарбниками будинки  та критичну інфраструктуру міста  зголосилися  спеціалісти Хмельницького.

«Щоби бути корисним країні в час війни, потрібно постійно робити те, що вмієш, допомагати іншим, навчатися новому, волонтерити, двома словами кажучи: тримати стрій! Наші бригади у складі 14 працівників на 14 днів із спецтехнікою поїхали до Чернігова, щоби допомогти мешканцям відновлювати місто. Бо навіть на те, щоби замінити тисячі вибитих вибухами вікон, треба багато робочих рук і часу. Хмельницькі комунальники взялися допомагати своїм колегам, бо зараз ми всі маємо бути єдиним фронтом!», –  написав  на своїй сторінці у Фейсбуку Хмельницький міський голова Олександр Симчишин.

Це вже не перша поїздка  добровольців-комунальників з наших   муніципальних управляючих компаній та  комунальних підприємств  на “робочий фронт”.

У червні хмельницькі комунальники допомагали відновлювати  інфраструктуру  Чернігова,  де майже 700 будинків пошкодив ворог. Найбільше не вистачало покрівельників та склярів. Хмельницьку бригаду збирали  саме з таких спеціалістів.  Відновлювати Чернігів поїхали тоді 26 комунальників. За два тижні хмельничани відновили понад десять шиферних покрівель і дві тисячі квадратних метрів м’яких покрівель, вставили більш як 250 вікон у під’їздах. За словами заступника Хмельницького міського голови,  директора департаменту інфраструктури міста Василя Новачка, це вдалося зробити завдяки тому, що керівники хмельницьких комунальних підприємств навіть у час активних ремонтів знайшли працівників для допомоги постраждалому місту. Фахівці працювали швидко і якісно, відновлюючи інфраструктуру понівеченого ворогом міста.

Також  хмельницькі комунальники  активно власною технікою працювали  на півдні країни, де будували укріплення для наших ЗСУ довкола Запорізької області.

Тетяна Руса.

 

Back to top button