Хмельницькі комунальники нагадали хмельничанам, що каналізація не смітник

У зв’язку з потужними зливами, які штормовою хвилею два дні  заливали місто,  каналізаційні стоки  працювали на максимумах потужності. Деякі  випускали накопичену воду «фонтанами», інші не витримували шквалу води і вона розливалась довкруж мутними озерами, затоплюючи тротуари і дороги, створюючи аварійні ситуації. Хмельничани одразу почали дзвонити на диспетчерську службу «Хмельницькводоканалу», сигналізуючи про  неефективність зливових каналізаційних мереж.   Про це йдеться у повідомленні на фейсбук-сторінці Хмельницької міської ради. Працівники  водоканалу одразу ж виїжджали на отримані виклики. І що виявляли найчастіше?  «Вчора до нас надійшло звернення про те, що після завершення зливи в нашому каналізаційному люці«злива» не припинилась,  –  повідомляють у  МПК «Хмельницькводоканал». – Бригада одразу ж виїхала на вулицю Свободи і під час робіт знайшла там величезну поліетиленову плівку.  У цьому випадку це стало єдиною  причиною, чому каналізація не витримала такої кількості дощової води. Фактично, величезний шматок  кинутого у каналізацію целофану заблокував вихід води».

Як розповіли у «Хмельницькводоканалі», їхні фахівці постійно знаходять у каналізації різноманітні речі:   від одягу –  до великих коробок, ящиків, уламків  меблів. Щороку працівники служби каналізаційних мереж МКП “Хмельницькводоканал” ліквідовують близько 5 тисяч засмічень у каналізаційних колекторах міста. Таке недбайливе ставлення призводить до засмічення каналізаційних мереж, закупорювання труб і до виникнення аварійних ситуацій.

«Ми дуже-дуже просимо дбайливо ставитися до мереж водовідведення, користуватися  для побутових відходів сміттєвими контейнерами, а не каналізаційними люками,  та залишатися відповідальними мешканцями нашого Хмельницького», – нагадали комунальники. І це справедливо: як дбаєш – так і маєш.

Тетяна Руса.

Back to top button