Хмельницькі комунальники висадять клумбу-вишиванку

Комунальники почали оновлювати міські клумби. Щоправда цьогорічний сезон озеленення відрізняється від попередніх — кошти на закупівлю однорічних рослин з бюджету міста не виділяли. Торік частину рослин закупили за кошти громади, частину висадили восени і квіти гарно перезимували. Цього року 60 тисяч саджанців квітів комунальники виростили в теплиці впродовж зими-весни. Як стверджують квітникарі, підбирали сорти, які добре почуваються в наших кліматичних умовах і не вимагають особливого догляду, і, звісно, коштів. Головне — це квіткотерапія, щоб різнобарв’я : червоне, біле, оранжеве радувало людей і робило наше місто ще кращим, ошатнішим і принаднішим.

На майдані Незалежності біля стели Героїв працівники комунального підприємства із зеленого будівництва та благоустрою висадили бегонію кущову та хлорофітум, виткі стебла герані.

У сквері імені Шевченка клумби також розцвітають новими насадженнями. На одній з них, яку називають “Нареченою”, заяскріли кущики портулаку, який зацвіте влітку. Висаджують алісум білий, ротики різних кольорів, хлорофітум, сіпразію фіолетову та інші декоративні рослини.

Розквітлі клумби традиційно стають улюбленими фотозонами усіх, хто відпочиває в парку, а цього року усі паркові майданчики вирують багатолюддям. Наступного тижня комунальники планують прикрасити парк Шевченка вертикальним озелененням та дизайнерськими квітковими орнаментами. Зокрема, набуде оновленого вигляду головна клумба перед фонтаном, а територію навколо пам‘ятника Тарасу Шевченку прикрасить клумба-вишиванка.

 Вікторія Катрич

Back to top button