Хмельницькі школярі перетворили міський сквер на ярмаркову площу: гроші збирали на підтимку ЗСУ

Cквер імені Степана Бандери перетворився на концертний майданчик і на ярмаркову площу: учні і педагоги ЗОШ №25 ім. Івана Огієнка влаштували тут благодійну акцію, мета якої – збір коштів для потреб наших військових підрозділів на передовій.

Поки на імпровізованій сцені юні артисти дарували публіці концертні номери, ярмаркуюча частина школярів оформляла прилавки та розкладки, які відразу ж обступали охочі придбати різноманітні сувеніри, книги, солодощі.

Старт благодійній акції дав директор школи Іван Душкевич, який привітав усіх присутніх із і закликав підтримати донатами та покупками наші ЗСУ. “Ми не вперше працюємо з нашими благодійними фондами і волонтерськими організаціями і знаємо про потреби наших захисників, завжди допомагаємо і підтримуємо їх. І дуже пишаємося подяками і нагородами, які отримуємо з військових підрозділів за нашу допомогу, а значить і за внесок кожної нашої дитини в Перемогу”, — сказав він.

Благодійні ярмарки на допомогу ЗСУ в школі активно проводять ще з 2014 року, як тільки розпочалося АТО, тобто від початку російсько-української війни. “Ярмарки зазвичай ми проводили в школі, а ось в такий чудовий весняний день вирішили перейти в сквер ім. Степана Бандери, у нас давно була така мрія, і ось все вдалося. Діти підготували і концерт, і художню виставку, і дефіле, дуже багато наших дітей виявили бажання взяти участь в ярмарку, — розповіла Оксана Шмигарьова, заступниця директора з виховної роботи. — Одночасно з благодійними акціями ми проводимо й заходи патріотичного спрямування. Діти готуються дуже відповідально, активно. Зароблені кошти перераховуємо волонтерам. Ми співпрацюємо з “Армією SOS”, “ГО “Захист — об’єднання волонтерів”, із “Штабом опору” політехнічного коледжу, найчастіше — з “Планетою волонтерів”, яку очолює Тетяна Калюжна, наша випускниця. Під час попереднього ярмарку ми збирали кошти на квадрокоптер “Mavic 3”. “Планеті волонтерів” потрібно було дозбирати 40 тисяч гривень до повної суми. Ми їх заробили і віддали волонтерам. До речі, волонтери завжди звітують, і діти знають, на що витрачені їхні кошти”.

Школа не лише підставляє плече волонтерам, а й допомагає батькам учнів та чоловікам і синам своїх колег. “Сьогодні звернулася наша працівниця: її чоловік, який зараз на передовій, повідомив, що його підрозділу потрібні кошти на ремонт автомобіля. І частину грошей ми передамо на ремонт фронтового авто”, — каже Оксана Олексіївна.

Цього разу родзинкою ярмарку стали дитячі вироби ручної роботи: сувеніри, прикраси, аплікації, картини, малюнки, іграшки… Також традиційно — солодощі на всі смаки, навіть торти, патріотично оформлені.

На розкладці перед трьома подружками: Даною, Ілоною та Вікою — сувеніри з полімерної глини, прикраси та книги. “Я робила іграшки, але їх вже всі купили, тепер лишились прикраси, — каже Ілона. — Наш 7-Б клас клас зібрав найбільше в школі минулого разу, 2 тисячі гривень”.

Концерт та ярмарок тривали трохи більше години , і весь час просторий плац скверу вирував людьми: дитяча творчість та позитив добротворчої енергетики додали усім і гарного настрою, і бажання долучитись до акції, яку влаштували школярі.

Тетяна Руса

Back to top button