Хмельницькі школярі та дошкільнята лише на благодійних ярмарках зібрали для ЗСУ понад 300 тисяч гривень

Благодійні ярмарки, які періодично відбуваються по наших закладах освіти: від дитсадків – до шкіл та профліцеїв, уже стали неодмінною ознакою шкільного життя. Бронежилети, шоломи, прилади нічного бачення, рації, дрони, різновиди автівок: у цих та інших не відомих раніше армійських речах наші діти тепер орієнтуються не гірше від дорослих.

До речі, з початку навчального року, тобто з вересня, від шкільних ярмарків, які влаштовуються в освітніх закладах, на потреби українських війська зібрано і передано волонтерам понад 300 тисяч гривень. Про це повідомили у БФ «Волонтери Поділля».

Нещодавно черговий ярмарок відбувся у міській початковій школі №1, і за три дні ярмаркування вдалося зібрати понад 60тисяч гривень. Всі отримані кошти діти передали до БФ «Волонтери Поділля» на придбання для армійців зарядних станцій. Про це розповіла директорка закладу Тамара Газда: «Діти завжди дуже активно долучаються до благодійних акцій на підтримку ЗСУ,і, що цікаво, вони приносять кошти, навіть не продаючи, не купуючи – відразу кидають у спільну скарбничку в коридорі школи. І по одній гривні, і по 20, і по 100… Адже справа не в номіналі купюри, а в співучасті у важливійсуспільній справі. Дуже багато таких історій. Є діти, котріне змогливзяти участь у попередньому ярмарку, щобщось своє в школі продати, то продавали вдома, бо в той день був масований обстріл, і ми ярмарок відмінили. Діти хочуть зігріти своєю любов’ю військових, донести такцю любов».


Три дні на перервах між уроками, після занять початкова школа нагадувала великий гамірний мурашник: діти, батьки, вчителі – всі ярмаркували. Ярмаркові ряди розгорнули в просторому шкільному холіКупували-продавали одні в одних солодощі а ще на таких ярмарках користуються попитом сувеніри ручної роботи: іграшки, стрічки та резинки для волосся, браслети.

-Тут майже все випікали наші мами, а ми їм допомагали, потім розказували учительці, що саме робили, – розповідають найстарші, четвертокласники. – Все дуже смачно і гарно прикрашено. Все хочеться спробувати.

Напробувалися та насолодилися на понад 60 тисяч гривень – такий підсумок ярмаркування. А ще додавало завзяття те, що за вирученікошти придбають для воїнів дуже важливі для них зарядністанції.

«Я долучаюся до ярмарку, аби наблизити нашу перемогу», – так по-дорослому пояснив четвертокласник Владислав благодійну акцію.Важливо, що всі батьки виявили бажання долучитись до акції, особливо мотивувало те, що такими чином усі разом зроблять подарунок нашим захисникам напередодні святого Миколая та Різдва. Тому й зробили новорічний акцент всього асортименту. Хмельничанка Наталія показує, як майстерно прикрашені новорічною символікою тістечка, інші вироби, особливо – сувеніри. «Ми хочемо передати «Волонтерською поштою» ще й багато солодощів на фронт. Усім серцем ми показуємо це, дякуємо нашим ЗСУ,любимо кожного нашого воїна і молимося за кожного. Бо саме завдяки їм ми маємо можливість святкувати і Миколая, і Різдво в сімейному колі і бути спокійними за наших дітей, які щодня спокійно йдуть у школу». – каже вона.

А учні і педагоги технологічного багатопрофільного ліцею м. Артема Мазура у ці дні організували благодійну лотерею для ЗСУ. Зібрані кошти передали БФ «Волонтери Поділля» на купівлю зимової гуми для автомобілів, які зараз на передовій виконують бойові завдання.

Маємо неймовірне покоління свідомих дітей. І хіба таку націю хтось здатен поставити на коліна?

Тетяна Слободянюк

Back to top button