Хмельницькі волонтери спільно з польськими колегами повезуть гуманітарну допомогу нашим захисникам на фронт

Олешин – своєрідний волонтерський хаб,який гуртує та надихає на добрі справи  староста  села Валентина  Базилюк. З 2014-го ця  енергійна жінка після Революції гідності, активним учасником якої була,стала на стязю волонтерства, а її будинок –  осередком цього руху. разом з сільськими активістами  пані Валентина  готувала консервації для  наших воїнів, пекла, смажила,  а потім разом зі своїм чоловіком везла на схід. Сьогодні в Олешині волонтерять мало не в кожній хаті і місцевий люд завжди відгукуються на кожен почин старости. Зараз  команда сільських волонтерів  готує чергову допомогу  військовим. Цього разу, каже волонтерка Віра Вовк, на Бахмут,

« Ми знаємо,що на даний момент, це найгарячіша точка на фронті і хлопці потребують нашої допомоги в тилу. Це дуже мотивує нас.  Нам привозять продукти, а ми вже тут усі гуртом  даємо їм раду.    Жінки вже накоптили ковбас, сала, напекли печива та іншої здоби. А ще закупили 350 пакунків з цукерками. На це витратили понад 26 тисяч гривень, які олешинці  нашедрували за час різдвяних свят.

Вантаж зі смачними стравами  для бійців Третьої окремої танкової Залізної бригади, 54-ї бригади, батальйонів Айдар та імені Шейха Мансура  повезе  на передову благодійна організація  «Фонд людей» разом з  польськими волонтерами, які зібрали для українських захисників гуманітарну допомогу на понад 10 мільйонів гривень.

«Там є тепла військова форма, термобілизна, берці, 20 генераторів, обігрівачі, дороговартісні мотороли, тепловізори, тепловізійні приціли та багато інших потрібних речей. Ми  ж зібрали багато продуктів харчування тривалого зберігання», –  каже голова БО «Фонд людей» В’ячеслав Івах.

До речі, до  наших бійців на фронт друзі з Польщі   їдуть  вже вдруге. Першого разу доставили  військове спорядження на 4 мільйони гривень. За  добрі справи та підтримку ЗСУ  українські волонтери  вручили  польським колегам   іменні нагороди.

Євген Ковтун

Back to top button