Хмельницькі волонтери сплели рекордну кількість маскувальних сіток, але нині їм не вистачає рук

З початку повномасштабного вторгнення  всі міські просторі приміщення перетворилися на виробничі цехи з плетіння маскувальних сіток. Філармонійний і театральний холи,  коридори адміністративних споруд, шкільні та університетські  спортзали заповнили волонтери, і щодня на фронт, у підрозділи тероборони відправлялись сотні метрів сіток. А відома волонтерська група «Маскути», члени якої виготовляють сітки та маскувальні костюми для воїнів ще з 2014 року,  у кінці березня нинішнього року  встановила рекорд з плетіння найдовшої сітки:  довжиною 18 метрів та шириною 10 метрів. А свої витвори умільці називають  і «мавками», і «кікіморами» (тобто, духами-охоронцями  лісів) , і лагідно «кіками».

І якщо весною у Хмельницькому сітки плели скрізь, де можна було розмістити громіздку основу-матрицю, то на  початку  літа  бажаючих виготовляти маскувальний камуфляж  для ЗСУ поменшало. Хоча основні адреси, де щодня плетуть сітки та костюми для армійців, незмінні. Про це інформують на сторінці об’єднання волонтерів «Захист».

«Наразі долучитися до плетіння масксіток у Хмельницькому та внести свій вклад у наближення перемоги України можуть всі охочі. Зробити це можна на двох локаціях: на вулиці Кам’янецька, 76, та вулиці Січових Стрільців, 6»,  –   повідомляють волонтери. І вкотре нагадують: «Маскування зберігає життя! Миколаївський, Херсонський напрямки. Військові вдячні за наші “кіки” і сітки! А це ж все наша група професіоналів –  наші “маскути”, які невпинно плетуть, плетуть, плетуть. Часом зайдеш до них у кімнату, а вони настільки зосереджено це роблять, що чути, як муха пролітає. Дівчата та хлопці переробляють тканину тоннами, аби наші воїни мали чим прикрити свої позиції та техніку. Дякуємо не лише тим, хто плете, а й тим, хто забезпечує нас матеріалами. Разом до перемоги!».

Також на своїй сторінці у Фейсбуку волонтери розмістили  світлини , які надіслали наші воїни, де показали, як використовуються і як «допомагають» маскувальні сітки в  реальних умовах війни.  А також надіслали для наших умільців  білі основи-заготовки для маскувальних костюмів.

Вікторія Катрич.

 

 

Back to top button