Хмельницькі волонтери створили зручний мобільний додаток для переселенців

З першого дня війни хмельничани почали працювати на перемогу. Волонтерський рух, який зародився у 2014-му, сьогодні набув нечуваного розмаху. Кожен при ділі: одні плетуть маскувальні сітки та готують благодійні обіди, Інші збирають кошти на допомогу армійцям і возять гуманітарну допомогу в міста, які найбільше постраждали від російського окупанта та на передову, митці організовують благодійні концерти, освітяни опікуються дітьми-переселенцями .

Хмельничанин Владислав Химич разом зі своїми друзями створив мобільний додаток “МайМайЛюди”. За допомогою цього застосунку можна знайти житло, роботу, та контакти волонтерів у різних країнах: Україні, Польщі, Румунії, Угорщині. Відповідно це дає змогу знайти центри допомоги, платне та безкоштовне житло, медичні консультації в цих країнах. Додаток безпечний, адже розробники не збирають жодних даних про користувачів.

«До роботи над додатком долучилася компанії «МайМайКарс» і ми продовжуємо співпрацю. Вдячній і радий, що у першу добу запуску «МайМайЛюди» – було 8000 реєстрацій і в той же час прикро, наскільки велика кількість людей, яким потрібна допомога. Проте я з нетерпінням чекаю на день, коли зможу його видалити, адже це буде день нашої перемоги та день, коли жодна людина не потребуватиме такого роду допомоги», – розповів автор додатку Владислав Химич.

За словами Владислава, разом з друзями вони займаються не лише мобільним додатком. З перших днів повномасштабного вторгнення, як і усі хмельничани, долучилися до волонтерського руху: почали будувати укріплення для військової адміністрації, робити металеві захисні конструкції, шипи та інші речі для оборони міста. На ці потреби витрати, лише на метал 150 тис. грн. “Наші дівчата, замовляли амуніцію, тепловізори, каски, розгрузки, медикаменти та продукти для українських героїв. Моя сім’я та друзі з перших днів і до цього часу виготовляють різноманітну випічку для військових. Я дякую усім хто нам допомагав, усім своїм друзям. Спільними зусиллями ми зібрали понад 300 тис. грн. Загалом порахувати в коштах просто неможливо, адже зараз усі українці, як один, об’єдналися та роблять все для нашої перемоги !», розповів волонтер.

Back to top button