Хмельницькі волонтери відправили на передову тактичні аптечки для бойових медиків

Другу партію комплектів тактичної медицини в рамках проєкту SaveTheBraveта Second front UA отримав БФ “Волонтери Поділля”. Комплекти тактичних аптечок та іншого обладнання, необхідного бойовим медикам, “Волонтерська пошта ” вже відправила нашим військовим на передову у східному напрямку.

“SaveTheBrave”— міжнародний волонтерський проєкт, який об’єднує небайдужих людей світу в допомозі Україні в її боротьбі з російськими окупантами. Проєкт має кілька напрямів. Зокрема, це тактична медицина і придбання дронів для ЗСУ. Пожертви збирають волонтери як з України, так і з різних країн Європи та світу. “Наша мета — рятувати життя, постачаючи в Україну якісні тактичні медичні аптечки. Ці комплекти використовують українські бойові медики у щоденній боротьбі за те, щоб зберегти життя хоробрим солдатам та мирним мешканцям. Вони не з чуток знають, що доступ до сучасної, добре укомплектованої медичної аптечки може означати різницю між життям та смертю. Оскільки війна триває, а запаси закінчуються, як ніколи важливо, щоб ми продовжували підтримувати українців у їхній боротьбі за свободу. Зробіть пожертву сьогодні разом, щоб врятувати сміливих”, — йдеться на волонтерському сайті.

Що входить до тактичної аптечки? Це сучасні джгути GEN7 CAT, пресована марля, ARS для голкової декомпресії, назофарингеальний дихальний шлях 28F, щиток для лисячого ока, перевя’зка при травмах, травматичні ножиці, вентильована плівка для герметизації грудної клітини.

Нагадаємо, напередодні БФ “Волонтери Поділля” відправили на бойові позиції ще один бандеромобіль Mitsubishi L 200; два квадрокоптери “Мавіка 3 Комбо”; спорядження та одяг( плити, плитоноски, шапки, рукавиці ), скоби для облаштування бліндажів, сухі грілки, буржуйки, окопні свічки. А діти з Ружичанського ліцею передали для захисників солодощі та малюнки. Як завжди, родичі та друзі бійців передали з дому понад 200 посилок.

Тетяна Руса.

Back to top button