Хмельницький: артисти-переселенці готують благодійний концерт

Хмельницька філармонія стала тимчасовим помешканням для відомих виконавців, які знайшли тут прихисток, як вимушені переселенці.

У готельних кімнатах філармонії нині мешкають артисти з Харківського оперного театру, а також видатний український композитор, народний артист України, голова Спілки композиторів України Ігор Щербаков. Хмельничани пам’ятають його чудовий минулорічний авторський вечір на філармонійній сцені. “Я його привіз з Києва, запропонувавши пожити в нас. Ігор Миколайович опирався до останнього, аж поки навпроти його будинку не впала бомба. Також у Хмельницькому в родичів зараз перебуває наш видатний земляк, піаніст світового рівня, народний артист України Юрій Кот. Юрій Миколайович побачив, що в нас усе фойє закладене мішками з гуманітаркою, і запропонував також допомагати, волонтерити. Я йому ввечері тоді подзвонив: “Юрію Миколайовичу, хочете допомогти?” “Хочу, звісно!” — ”Зіграйте концерт”. І вже зранку Юрій Кот репетирував у нас в залі”, — розповів директор Хмельницької філармонії Олександр Драган.

Благодійний концерт Юрія Кота з камерним оркестром філармонії, авторський концерт Ігоря Щербакова з симфонічним оркестром відбудуться в квітні. Репетиції вже тривають. Зібрані кошти передамо на потреби Збройних Сил і нашої тероборони.

Back to top button