Хмельницький бізнес працює, платить податки і допомагає армії

Хмельницький бізнес з перших днів війни допомагає армії та регіонам, які постраждали найбільше. У свою чергу, влада міста допомагає хмельницькому бізнесу. Зокрема, міськрада розробила багато дієвих проєктів для підтримки місцевих виробників,  підприємств, які переїхали до Хмельницького з міст, де тривають активні бойові дії. Зазнав трансформації проєкт «Купуй Хмельницьке!». Відтепер він став масштабнішим і працює під новою назвою — «Купуй Українське!», аби вивести наших виробників на закордонні ринки, що дасть більші можливості для місцевого бізнесу. Задля цього влада міста активно працює з посольствами європейських країн.

Ми виграли грант в розмірі 20 тисяч євро для навчання наших виробників, аби вони могли швидко і якісно вийти на міжнародні ринки, зараз відпрацьовуємо низку виставок для нашого бізнесу, щоб він виходив назовні. Українське – це популярне, купуй українське, заміни російське українським.  Відповідно, більше виробляємо, більше завозимо валюти, більше фінансуємо військо”, — зазначив міський голова Олександр Симчишин.

Водночас міський голова підкреслив, що навіть зараз, у таких складних умовах, бізнес платить податки, а відтак наповнює грішми міський бюджет.

Ми не маємо зараз ніяких гострих проблем з бюджетом за березень-квітень, загалом він виконується. Звичайно, він набагато менший, але ми зможемо на даний час забезпечувати життєдіяльність міста, платити зарплати, і навіть якусь частину робіт виконувати, щоб місто жило і працювало. Тому ми підставляємо плече бізнесу. Є низка пільг для ринків, для орендарів комунального майна, по ринках за березень квітень – «нуль» за землю, по орендарях комунального майна – від 100 до 20 відсотків за три місяці весни, залежно від виду діяльності. Тобто, всім, чим можемо, допомагаємо, тому що маємо вижити і працювати на перемогу і для нашого війська”,підкреслив Олександр Симчишин.

Back to top button