Хмельницький ділився досвідом у впровадженні енергетичної та кліматичної політики

За ініціативи європейського руху «Угода мерів» заступники міських голів та керівники структурних підрозділів різних громад переймали досвід Хмельницької громади у впровадженні енергетичної та кліматичної політики.

Екологічні ризики для мешканців міст стали невід’ємною частиною існування, оскільки за даними EUROSTAT data міста в Європі споживають 80% енергії, що супроводжується викидами CO2, з щорічним збільшенням на 1,9 відсотка.

Хмельницький  став одним з перших міст, команда якого зобов’язалась скоротити викиди парникових газів та задіяти у міському комунальному господарстві енергію з відновлюваних джерел енергії у рамках європейської ініціативи Угоди мерів.

Як з проблемами викидів та кліматичними змінами борються на місцевому рівні? Які інструменти та кейси  пропонують громаді, як працює  проєктний менеджмент та проєкти на рівні критичної інфраструктури: управління відходами.  Відповідаючи на ці та інші запитання, Хмельницький муніципалітет  впродовж двох днів  ділився здобутками та досвідом у впровадженні енергетичної та кліматичної політики, зокрема .  Водночас заступники міських голів та керівники структурних підрозділів різних громад ознайомилися  з роботою комунального підприємства «Хмельницьктеплокомуненерго»,  офісу «Розумне довкілля. Хмельницький»,  екобусу  та «Гуффі-центру».

« Ми завжди радо ділимося досвідом, особливо у сфері управління відходами. Коли самі починали зміни у цьому напрямку кілька років тому, стикнулися із критичною нестачею інформації. Я впевнений, що більшість ініціатив, які ми реалізовуємо в себе, можна втілити у всіх громадах, не всі вони потребують значного фінансування, більшість – просто бажання робити», – зазначив   міський голова Олександр Симчишин.

Водночас очільник Хмельницької тергромади  відзначив роботу  школи успішного аграрія, в якій вже вдруге управління економіки Хмельницької міської ради провело навчання для охочих отримати нові знання в аграрній галузі, розуміння тенденцій розвитку, проблем у сільському господарстві, а також шляхи їх подолання, використовуючи сучасні технології сільськогосподарського виробництва.

 Євген Ковтун

 

 

 

Back to top button