Хмельницький доправив на передову та в міста, звільнені від окупантів, вже 650 тонн гуманітарної допомоги

 

Хмельницький з першого дня масштабного російського вторгнення тоннами відправляють на фронт гуманітарну допомогу, спорядження та техніку для військових. Влада міста разом з волонтерами  опрацьовують  тисячі звернень, розвантажують  закордонні поставки, купують власним коштом та за гроші благодійників найнеобхідніше:  їжу, ліки, амуніцію, квадрокоптери, тепловізори. Водночас  для українських військових  місто вже придбало понад  40 позашляховиків, бусів та та інженерну техніку.

Водночас гуманітарнв допомога  з хмельницького їде в міста, звільнені від російських загарбників та  де тривають бойові дії.

« Ми не передаємо десятки тонн одягу, який просять не передавати, бо його достатньо .Ми передаємо генератори в Чернігів, Бучу, Ірпінь, Коцюбинське, Краматорськ. Крім того ми відправляємо продукти харчування довготривалого зберігання, медикаменти. Всього 650 тонн вантажів ми відправили за цих 50 днів. Зараз збираємо вантаж  у Миколаївську область», зазначив міський голова Олександр Симчишин.

Разом з тим  Хмельницький  продовжує приймати вимушених переселенців. 165 тисячам переселенцям, які транзитом  зупинялися в місті від однієї до 5 діб, надавалась гуманітарна, психологічна та медична  допомога.  33 тисячі людей зі сходу та центру  залишилися проживати  в  Хмельницькій громаді. З них 20 тисяч вже мають статус внутрішньо переміщених осіб. Водночас ініціативу  міської влади щодо будівництва житла для переселенців, зараз розглядають в уряді.

«Це будівництво житла економ-класу площею  35 квадратних метрів однієї квартири.  У такий спосіб ми зможемо забезпечити понад 6 тисяч людей житлом», –  зазначив міський голова.

Наразі  ситуація в Хмельницькому контрольована. За словами Олександра Симчишина, місто залишається в тилу, але готове захищатися.

Євген Ковтун

Back to top button