Хмельницький: дружба і довіра не купуються і не продаються

 

 

Міський голова Олександр Симчишин підписав угоду про партнерство з районом Праги. Це перший офіційний документ про спільництво нашого міста з Чехією.

Столиця Чехії, Прага, розділена на 10 основних районів. Шостий — один з найбільш елегантних і престижних. Саме з цим районом наше місто співпрацювало ще до війни і планувало закріпити партнерські стосунки на офіційному рівні. Проте сталось це зараз. Аби засвідчити свою повагу до України та українців, підставити плече допомоги, староста району Ондржей Коларж приїхав задля цього до Хмельницького, незважаючи на воєнний стан в нашій державі. Від Праги-6 Ондржей привіз гуманітарний вантаж. Зокрема, майже тридцять квадрокоптерів, військовий одяг, взуття, термобілизну, речмішки, продукти та медикаменти.

При зустрічі староста району Прага-6 Ондржей Коларж зазначив, що захоплюється мужністю Українського Народу і всіляко допомагатиме й далі. За словами Олексанлра Симчишина, днями Ондржей Коларж брав участь у засіданні Ради Європи, щоб підтримувати Україну в боротьбі з окупантами.

“Дякую Празі та усій Чехії за допомогу! Як показав воєнний час, співпраця з містами-побратимами справді надзвичайно важлива. Особливо хочу подякувати нашим друзям з Чеханова Krzysztof Kosiński, Шауляя Artūras Visockas, Любліна, Праги-6 Ondřej Kolář, starosta Prahy 6, Жешува, Сілістри. Допомогу збирають також мешканці Модесто.Наші партнери розуміють, що Україна зараз бореться за свободу, демократію, незалежність, права людини, боронить весь світ від варварського нападу рашистських окупантів”, — зазначив на власній сторінці у мережі Фейсбук міський голова Олександр Симчишин.
До слова, днями міська лікарня, як гуманітарну допомогу, отримала з міста-побратима Чеханова (Польща) автомобіль швидкої допомоги. Машина з усім необхідним наповненням буде перевозити поранених військових із госпіталя до міської лікарні та у зворотному напрямку. За словами директора закладу Валерія Гарбузюка, гуманітарну допомогу з країн Європи лікарня отримує щодня. Це медикаменти, розхідні матеріали, ношаки і багато інших потрібних речей. Нещодавно до лікарні надійшло 3,5 тонни допомоги з Польщі та Швейцарії.

“Частину з отриманого ми передали на територіальну оборону. Зараз формуємо гуманітарний вантаж на передові позиції. У нас спокійно, і ми направляємо допомогу туди, де зараз це потрібніше, а самі будемо працювати над поповненням власних запасів. Є багато людей, фірм, закладів за кордоном, які готові нам допомагати, і ми дуже вдячні за це”, — зазначив Валерій Гарбузюк.

Наразі до нашого міста від початку війни вже надійшли сотні тонн гуманітарних вантажів з наших міст-побратимів та країн-партнерів Німеччини, Польщі, Італії, США, Франції. Також до збору допомоги долучаються волонтери інших країн: Норвегії, Італії, Словаччини, Литви та інших. “Наші міжнародні партнери допомагають медикаментами, військовою амуніцією, з асобами зв’язку, продуктами харчування тривалого зберігання, транспортними засобами тощо. Тим, що зараз дуже необхідно для підтримки ЗСУ, територіальної оборони, переміщених осіб, міст, які прийняли удар першими! Наші шановні друзі з усього світу, ваша допомога, безсумнівно, є відчутною і неоціненною підтримкою. Ми відчуваємо, що не сам на сам з ворогом, що за нами правда та перемога!”, — зазначив міський голова Олександр Симчишин.

 

Ольга Сєргєєва

Back to top button