Хмельницький: дружба — велика сила

 

Хмельницький міський голова Олександр Симчишин провів в онлайн-форматі зустріч з міськими головами, представникам міст-побратимів і партнерів: Любліна, Чеханова, Шауляя, Ченстохової, Праги-6, Жешува, Сілістри, а також мав телефонну розмову з мером Вільнюса Реміґіюсом Шимашюсом.
“Подякував за величезну допомогу, яку надають громади цих міст для України. Постійні гуманітарні вантажі (продукти харчування, медикаменти, засоби зв’язку, коптери, одяг, медичний транспорт, засоби гігієни, взуття і багато іншого) отримали ми від них впродовж місяця. За рахунок цієї допомоги забезпечуємо українців з інших міст, відправляємо вантажі в міста, де найважче, передаємо військовим, медичним закладам і т.д. Крім того, всі міста приймають і забезпечують у себе десятки тисяч наших земляків-українців. Домовилися про продовження співпраці. Міста-друзі знову формують вантажі.
На правду, друзі пізнаються під час випробувань! І наші міста-побратими та партнери показали нам всю суть підтримки і побратимства саме в цей час. Подяка за це величезна!”, — написав Хмельницький міський голова Олександр Симчишин на власній сторінці у мережі Фейсбук.
Нагадаємо, 20 березня Хмельницький міський голова підписав угоду про партнерство з шостим районом Праги. Це перший офіційний документ про спільництво нашого міста з Чехією. Задля цього староста району Ондржей Коларж приїхав до Хмельницького, незважаючи на воєнний стан в нашій державі. Від Праги-6 Ондржей Коларж привіз гуманітарний вантаж. Зокрема, майже тридцять квадрокоптерів, військовий одяг, взуття, термобілизну, речмішки, продукти та медикаменти.

Євген Ковтун

Back to top button