Хмельницький фестиваль-конкурс «Слово Нації» отримав статус всеукраїнського

У Хмельницькому завершився відбірковий тур Всеукраїнського літературного дитячо-юнацького фестивалю-конкурсу «Слово Нації». Його ідея – підтримка обдарованої  молоді, сприяння дитячій та юнацькій творчості.

Уже всьоме   в Хмельницькому  відбувся щорічний конкурс  читців-декламаторів «Слово Нації», який став найпопулярнішим патріотичним  поетичним змаганням  юних, і щоразу  збирає все більшу кількість учасників.  Цього року  в ньому взяли участь 142 декламатори територіальної громади і це ще раз підтверджує, що  талановитих дітей, дітей, які  шанують і пропагують українське слово, народну творчість, твори класиків, сучасних українських авторів, стає більше, а війна лише посилила патріотичну палітру обраних  ними творів для декламації і власних поезій.   Відтак цей конкурс  насправді показав  внутрішній світ нашої молоді.  А  авторська поезія стала своєрідним дзеркало їх  особистості, філософського ставлення до подій і явищ нашого життя, зокрема війни.

Наразі  журі визначило переможців відбіркового конкурсу. Нашу громаду в номінації «Авторська поезія» представлятимуть 3 переможці міського етапу, в номінації «Художнє читання» — 7.

Нагадаємо, літературний фестиваль-конкурс «Слово Нації», як міський, сім років тому  заснував виконавчий комітет Хмельницької міської ради, Департамент освіти та науки міської ради та Хмельницький палац творчості дітей та юнацтва. А його  ідейною натхненницею   залишається  керуюча справами виконавчого комітету Юлія Сабій, яка є авторкою цілої низки поетичних віршів.

З цього року, за пропозицією організаторів, конкурс набув статусу Всеукраїнського. Відтепер у ньому  беруть участь  обдаровані читці з усіх областей України в двох номінаціях  — «Авторська поезія» і «Художнє читання». Друга номінація  має дві підтеми: «Поети рідного краю» і «Україна понад усе».

Підсумки Всеукраїнського фестивалю-конкурсу «Слово Нації» оголосять  17 травня.

Євген Ковтун

 

Back to top button