Хмельницький «Гуфі-центр»: формат екскурсій відновлено

З 22 березня  навчальний “Гуфі-центр” вперше поновив роботу  після  масштабного вторгнення росії  на територію нашої Держави. Тоді екскурсії п’ятьма залами, де  представлені  унікальні інтерактивні  експонати, за допомогою яких можна дізнатися  про сортування сміття від «А» до «Я». проводились в онлайн форматі. Водночас впродовж  двох тижнів для учнів міста і громади гіди навчального центру  проводили зустрічі в Zoom.

Відсьогодгні Гуфі-центр  відновив роботу і запрацювуав як у форматі турів для груп, так і для окремих відвідувачів. Відтак його відвідати можуть і школярі, і студенти, і дорослі зі своїми сім’ями. Навчальні екскурсії проводитимуть двічі на тиждень: у п’ятницю з 9.00 до 17.00 і в суботу з 11 ранку до 16.30. У разі оголошення повітряної тривоги — поряд  з центром є укриття. Паралельно спеціалісти центру  продовжать працювати й  у форматі  онлайн.

Нагадаємо, 29 вересня 2021 року в Хмельницькому презентували перший в Україні інтерактивний навчальний центр поводження з відходами — “Гуфі-центр”. Його мета донести до мешканців громади важливість правильного поводження з відходами. В центрі представлено декілька десятків стендів і експонатів, з якими можна взаємодіяти: торкатися, бавитися і навіть нюхати. Останнє стосується запахів сміттєвих відходів. Окрім цього, весь простір навчального центру поділено на п’ять унікальних тематичних зал: зала сміттєвого жаху, яка присвячена впливу сміття на навколишнє середовище, сьогоднішній ситуації з відходами в Хмельницькому, Україні та Європі; зала розумного поводження з відходами, з якої можна дізнатися: як і навіщо переробляти відходи, яке маркування має сміття і як його сортувати, куди здавати батарейки, ртутні лампочки й інші небезпечні відходи. Компостувальня, де демонструється, як харчові відходи можна вдома перетворити в компост; зала сміттєпереробного комплексу, де можна побачити, як буде виглядати рекультивований полігон твердих побутових відходів.
Створили “Гуфі-центр” за кошти з міського та обласного бюджетів і комунального підприємства “Спецкомунтранс”. Його вартість сягає понад 3 мільйони гривень.

Євген Ковтун

 

Back to top button