Хмельницький міський голова: місто створює сприятливий клімат для релокованого бізнесу

Бізнес із зони бойових дій  продовжує  переїжджати  у більш безпечні регіони України. За програмою релокації з центру і сходу на захід перемістили свої потужності   понад   400 підприємств. Половина з них  вже розпочала роботу. За інформацією Хмельницької обласної військової  адміністрації  34  підприємства  транспортували своє обладнання на територію Хмельниччини. Частина з них вже запустила виробництво. Понад два десятка  облаштували  місця для роботи  в Хмельницькому. За словами міського голови Олександра Симчишина, який днями зустрівся з представниками релокованого бізнесу,  спеціалізація підприємств різна: машинобудування, легка промисловість, сфера послуг, IT.

Завдяки  проєкту «ІмЕкс: вихід на нові ринки», який  реалізується управлінням економіки Хмельницької міської ради  за підтримки  Німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ,  усі вони можуть отримувати консультації  з питань старту продажів, маркетингу,  логістики, законодавства,   пошуку партнерів, а також  допомогу в розробці стратегій та бізнес-планів.

« Ми допомагаємо із пошуком приміщень, надаємо консультативну підтримку, допомагаємо із логістикою, пошуком кадрів. Вже 2 тижні діє проект, за підтримки GIZ – «ІмЕкс: вихід на нові ринки”. Близько 40 підприємств (місцевих і релокованих) бере участь в проекті. Трансформуємо проект «Купуй Хмельницьке» в «Купуй Українське».Клопочу, щоб підприємства не змінювали реєстрацію, а платили податки за місцем попередньої реєстрації, бо там кошти потрібні куди більше, ніж тут. Сподіваюся, що такі підприємства дуже скоро матимуть можливість повернутися у рідні міста. А у нас залишать свої філії і представництва. Тим паче, зі слів керівників, вони розглядають наше місто як перспективу і після Перемоги», — написав на своїй сторінці у фейсбук міський голова.

Наразі чимало  звернень щодо релокації бізнесу продовжує надходити  до Хмельницького.  Місто готове сприяти усім, хто готовий переїхати до нашої тергромади , щоб відновлювати свою роботу.

.

Back to top button