Хмельницький отримав 27 дизельних генераторів від урядової організації США

Хмельницький у рамках проєкту енергетичної безпеки України, який фінансується Агентством США з міжнародного розвитку USAID, отримав гуманітарну допомогу.

Для потреб міста з-за кордону передано 27 дизельних генераторів. Меморандум про співпрацю з американською урядовою організацією міська рада підписала ще до початку великої війни. Тоді були розроблена схема теплопостачання міста. Генератори турецького виробництва, потужністю 8 кіловат. Їх встановлюватимуть в укриттях як резервне живлення. Зараз американці готують до відправки ще один гуманітарний вантаж для потреб енергетики міста.

Очікуємо на постачання двох мобільних котелень потужністю один мегават, які працюватимуть на дровах. Такі котельні можуть розміщуватися на об’єктах соціальної інфраструктури, які в певний період з різних причин не можуть опалюватися стаціонарними котельнями. Також очікуємо ще 15 генераторів більшої потужності, в тому числі і на 30 кіловат”, — повідомив заступник міського голови, директор департаменту інфраструктури Василь Новачок. Нагадаємо, в грудні в рамках проєкту енергетичної безпеки Хмельницьке комунальне підприємство “Теплокомуненерго” отримало від урядової організації США екскаватор для швидкої ліквідації можливих аварій на теплових мережах системи централізованого теплопостачання міста. Окрім цього, тепловики отримали труби та з’єднувальні частини трубопроводів для об’єднання локальних районних теплових мереж найбільших котелень Хмельницького в єдину систему централізованого теплопостачання. Також у випадках непередбачуваного аварійного припинення постачання природного газу буде змога забезпечити неперервне постачання теплової енергії до об’єктів критичної інфраструктури міста.

Ольга Сєргєєва

Back to top button