Хмельницький отримає майже півтора мільйона євро для облаштування житла для переселенців

Фінансову допомогу місто отримає за  однією з програм Євросоюзу . тобто без необхідності повернення. Кошти виділяє міжнародна корпорація  НЕФКО.  Про це йдеться у проєкті рішення міської ради на її сайті.

До слова, Хмельницький    співпрацює  з НЕФКО вже далеко не один рік.   Місто отримувало  грантові кошти на термомодернізацію дитячих садочків та школи, за грантові кошти цієї міжнародної корпорації  проводилась реконструкція каналізаційних насосних станцій на КП «Хмельницькводоканал». Цього разу, знаючи, що   хмельницький муніципалітет   є надійним партнером, НЕФКО звернулася з пропозицією проінвестувати  стовідсотково грантові кошти облаштування житла внутрішньо переміщеним особам.За словами міського голови Олександра Симчишина,  у планах  Хмельницький отримє від НЕФКО 1 мільйон 487 тисяч євро безповоротного гранту. Ці кошти спрямують на реконструкцію двох комунальних приміщень для облаштування кімнат гуртожитського типу. Це дозволить тимчасово там поселити  до 200 переселенців.

«Звичайно, що це лише перший крок. Нині в місті проживає набагато більше внутрішньо переміщених осіб. За час масштабної війни ми з вами спільно прийняли у Хмельницькому 205 тисяч людей, які сюди приїхали. Частина з них залишилася тут проживати», — зазначив Олександр Симчишин.

 

Обрані нежитлові приміщення, які реконструюють під гуртожитки для переселенців, це   будівлі на Кам’янецькій, 74 та Інститутській, 12/1. В обох приміщеннях переобладнають по два поверхи. Закупівлю робіт з облаштування будуть оголошувати через європейські платформи. Частину робіт  планують провести вже цього року.

Євген Ковтун.

 

Back to top button