Хмельницький в черговий раз спрямував на допомогу ЗСУ майже півтора мільйона гривень

Понад 1 млн 300 тисяч гривень  з бюджету  тергромади  для військових ЗСУ. Таке рішення ухвалили на виконкомі Хмельницької міськради. Фінансову допомогу військовим частинам, які  дислокуються на території Хмельницької тергромади,  місто надає з 2014 року. А після повномасштабного вторгнення   і влада міста , і уся громада живе за принципом: “Все для фронту, все для перемоги». Відтак до міського бюджету постійно вносяться зміни, аби скерувати якомога більше коштів на підтримку ЗСУ.

«Сьогодні ми  понад 1 млн 300 тисяч гривень виділили для наших військових. Ці  суми традиційно в нас різні, за заявками від керівництва військових частин. Загалом це, зазначу, понад 45 млн гривень тільки живими коштами,  які ми передбачили на підтримку наших воїнів  і наших силовиків.  Крім цього, ми виплатили кошти на підтримку  родинам  загиблих, які отримали відзнаку «Почесний громадянин» .Зазначу, що всі хмельничани, які загинули в російсько-українській війні, захищаючи кожного з нас,  отримують таку відзнаку посмертно, в День міста, традиційно.  Загалом на всіх наших  героїв – це 15  млн 700 тис. гривень, а також це понад 5 млн гривень допомоги, яку ми виплачуємо сім’ям після того, як  проводжаємо в останню путь наших героїв».

Водночас члени виконкому  прийняли рішення щодо надання гуманітарної допомоги  містам, які знаходяться в зоні бойових дій. Цього разу – нескореному Миколаєву Хмельницький надасть будівельні матеріали, плити та інші  речі,  дуже потрібні місту, яке з перших днів війни тримає оборону півдня і щодня зазнає обстрілів і ракетних ударів з боку кремлівської хунти. Гуманітарну допомогу  через «Волонтерів Поділля» місто передало й воїнам на передову.

«Крім того, ми  передбачили кошти для нашої освітянської галузі. В основному, це продовження робіт  по укриттях. Понад 1 млн гривень ми додали до суми, яка була раніше. Також ми передбачили понад 2 млн 300 тис. гривень на підготовку закладів освіти до  осінньо-зимового періоду. Це, насамперед, ті заклади, які мають твердопаливні котли, і є потреба придбати саме тверде паливо на зимовий час», в –зазначив Олександр Симчишин.

Традиційно  ухвалили на виконкомі й рішення щодо надання одноразової матеріальної допомоги мешканцям громади. За словами міського голови, міська рада й надалі  продовжує приймати заяви від хмельничан, розуміючи, як зараз складно виживати усім, а  особливо малозахищеним.

«Передбачили «кишенькові кошти»  для діток сиріт, позбавлених батьківського піклування, в нас 147 таких дітей. Окрім державних виплат, вони постійно отримують  з міського бюджету по 700 гривень доплат», – повідомив  міський голова.

Усього члени виконкому розглянули 26 питань порядку денного та 41 питання депутати розглянули на позачерговій сесії Хмельницької міськради. Більшість з них пов’язані з необхідністю забезпечувати повноцінну життєдіяльність міста.

Ольга Сєргєєва

Back to top button