Хмельницький в топі: за результатами 8-го всеукраїнського муніципального опитування понад 80 відсотків містян схвалюють діяльність міського голови

30 червня  на  конференції демократичного врядування за участі Посла США в Україні Бріджит Брінк, українських урядовців, народних депутатів, міських голів, міжнародних та місцевих експертів було презентоване восьме всеукраїнське муніципальне опитування, яке є   одним з найбільш повних зрізів громадської думки в Україні.

Нове опитування громадської думки Міжнародного республіканського інституту показало, що переважна більшість населення вірить у краще майбутнє, позитивно оцінює якість послуг, що надаються місцевою владою, і планує залишатися у своїх містах під час війни з Росією та після її завершення. Зокрема від 45 відсотків до 61 відсотка  планують залишитися в межах свого міста, навіть якщо ситуація поблизу нього ускладниться через воєнні дії. Крім того, від 87 відсотків  до 96 відсотків  мешканців у кожному з опитаних міст заявили, що не збираються покидати своє місто після війни. На запитання, яким вони бачать майбутнє, від 74 відсотків до 90 відсотків  громадян відповіли, що «скоріше обнадійливим». Крім того, більшість опитаних у 18 з 21 населеного пункту – від 50 відсотків  до 82 відсотків  респондентів – вважають, що їхнє місто рухається у правильному напрямку. 82-відсотки – це про наш Хмельницький. Тобто 82 відсотки хмельничан вважають, що наше місто розвивається  і рухається у правильному напрямку і це, до речі, найвищий показник в державі.

Майже такий самий відсоток містян підтримує і схвалює діяльність міського голови – і це друга сходинка в рейтингу. Досить високий відсоток довіри (69 відсотків)  хмельничани продемонстрували, оцінюючи роботу міської ради і це також друге місце в державі. На своїй сторінці у фейсбук міський голова Олександр Симчишин подякував мешканцям громади за підтримку. Водночас він підкреслив, що на сьогоднішній день найголовніше є те, що хмельничани переконливі оптимісти в плані побудови Нової України.

Довідково: восьме опитування було проведено Соціологічною групою «Рейтинг» на замовлення Центру аналізу та соціологічних досліджень Міжнародного республіканського інституту у 21 обласному центрі України (у Києві та обласних центрах, де безпекова ситуація дозволяла проводити опитування) з 21 квітня по 22 травня 2023 року методом особистого інтерв’ю вдома у респондентів. Всього було опитано n= 16 800 жителів України віком 18 років і старше. Дані опитування, отримані в кожному місті, було зважено за гендерно-віковими показниками з використанням даних Державної служби статистики України на 1 січня 2022 року.  Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 95 відсотків для кожного показника не перевищує +/-3,5 відсоткових пунктів. Середній коефіцієнт досяжності респондентів – 56 відсотківі.

Ольга Сєргєєва

Back to top button