Хмельницький відправив чергову допомогу мешканцям деокупованих міст

Сьогодні держава відпрацьовує усі механізми для допомоги містам, які наші військові звільнили від рашистських загарбників. Водночас мешканці, які пережили окупацію, потребують не лише грошової допомоги, в них немає елементарних речей для життя, не вистачає й продуктів харчування та питної води.  Наше місто   вкотре підставляє  дружнє плече  жителям деокупованих міст і сіл. Черговий  гуманітарний вантаж  Хмельницька міська рада спільно з благодійним фондом «Волонтери Поділля» відправили черговий гуманітарний вантаж на  південь країни. Цього разу  зібрали  майже 500 продуктових наборів, посилки для військових та інші необхідні речі.

Окрім цього, відправили 14 фільтрів для очищення води, з яких  чотири  для міста Ізюм.  Ще 10 для  Херсонської та Миколаївської областей. Саме  в цих областях російські окупанти  вщент зруйнували всю критичну інфраструктуру: пошкодили водопроводи, знеструмили насосні станції.

Деякі з них  вже вдалось відновити, але  воду до квартир подають лише технічну. Відтак  фільтри за один раз  зможуть очистити понад 300 літрів непридатної до вживання води. Після фільтрації на виході  люди отримають питну воду, яку можна вживати навіть без кип’ятіння.

Нагадаємо,  за даними ЮНІСЕФ, через повномасштабну війну в Україні майже 1,6 мільйона дітей зіткнулися з нестачею їжі  та майже  6 мільйонів українців мають проблеми з питною водою. Допомогти їм  –  наш обов’язок.

 Ольга Сєргєєва

Back to top button