Хмельницький відправив чергову допомогу ЗСУ

Щотижня вантажі з Хмельницького курсують на передову і постійно — до наших земляків у різних підрозділах. Ця допомога неперервна, і навіть останні дні грудня і початок січня, тобто різдвяноноворічний цикл, не став перервою у відрядженнях у гарячі точки війни. Головною витратною статтею бюджету міської громади минулого року стала допомога нашим ЗСУ. А ще мільйони гривень добродійних коштів на придбання необхідного озброєння, амуніції, транспортних, медичних та інших засобів зібрали наші волонтери. Війна не знає вихідних і свят, і, як підкреслював неодноразово міський голова Олександр Симчишин, фронту потрібне все “ще не на завтра, а вже на вчора”, тому ми не можемо гаяти жодного дня.

 

10 січня відправлено чергову допомогу для одного із наших військових підрозділів. “Це квадрокоптер Dji Mavic-3 та два хороших тепловізори Hicmicro Gryphon та Eye 2 InfRay. Кошти на придбання цього важливого обладнання вчергове зібрали працівники міської ради та комунальних підприємств”, — зазначив у Фейсбуці Хмельницький міський голова. Напередодні валка з з автівками також відправилася в східному напрямі. “Ще три бандеромобілі (бандероджипи і банде- ропікап) поїхали до наших військових у різні підрозділи. Разом з автівками передали ще два інверторних генератори, термобілизну”, — повідомив Олександр Симчишин. 30 грудня з’явилося і новорічне повідомлення: “Правильні подарунки під ялинку для наших військових. Сьогодні передав 26 квадрокоптерів Dji Mavic-3 різних модифікацій нашим воїнам! Обіцяли за їхньою допомогою збільшувати статистику ліквідованих ркашистів. Спільними зусиллями робимо все, аби 2023 рік став роком Української Перемоги!”.

5 січня, напередодні Різдва, на фронт знову відправлено корисні подарунки. “Чергові корисні передачки (генератори, радіостанції Motorrolla, термобілизна, газові балони, окопні свіч- ки) вже у наших хлопців у різних підрозділах. Працюємо далі…”, — написав Хмельницький міський голова. До речі, для працівників міської ради звичним в розпорядку дня стало виготовлення окопних свічок разом з волонтерами. Центр свічкового виробництва — офіс “Розумне довкілля” Хмельницької міської ради. За минулий рік звідти відправлено на фронт понад 3,5 тисячі окопних свічок. А ще в офісі зібрали частину коштів на купівлю тепловізора. Сфера обороноздатності залишається у пріоритеті й на 2023 рік. У базовому бюджеті на неї закладено 63,5 млн гривень. І по ходу року, як зазначив Олександр Симчишин, цю суму планують збільшити вдвічі. Тримаємо стрій усі разом: чим більша і дієвіша всенародна допомога фронту — тим ближча наша перемога.

Євген Ковтун

Back to top button