Хмельницький відвідали німецькі доброчинці

 

 

 

 

Заступник Хмельницького міського голови Микола Ваврищук зустрівся з  представниками німецької благодійної організації «Welthungerhilfe». Директор  з реагування на надзвичайні ситуації  та  надання благодійної  допомоги  Арьян  Оттенс та координаторка  з надзвичайних ситуацій CESVI  Ірма Гіжнай прибули до Хмельницького, щоб проаналізувати ситуацію, яка  в період війни  відбувається в місті та  області, а також оцінити спектр потреб. В ході зустрічі сторони  обговорили перспективи надання гуманітарної допомоги тимчасово вимушеним переселенцям, можливість забезпечення продовольчими товарами та надання фінансової підтримки тим, хто цього потребує. У зустрічі також взяв участь координатор гуманітарного напрямку Володимир Гончарук.

Хмельницькі  посадовці    проінформували представників благодійної організації, що  з початку масштабного вторгнення в Україну російських військ, міська тергромада  прийняла  за добу  понад 134 тисячі людей, майже  28,5 тисяч   залишилось у Хмельницькому на постійне проживання.  Водночас заступник міського голови  розповів, що у місті діє штаб допомоги вимушеним переселенцям, волонтерські пункти, облаштовані місця для проживання внутрішньо переміщених осіб, пункти видачі одягу та харчування. Разом з тим спільними зусиллями містян, волонтерів, партнерів із різних міст та країн,  місто приймає та відправляє щоденно тонни гуманітарної допомоги у найгарячіші точки, України та  працює на забезпечення військових усім необхідним.Також було зазначено, що  в місті  поступово відновлюється робота бізнесу.

Довідка: неурядова   благодійна організація  «Welthungerhilfe»  є одним з найбільших приватних агентств  Німеччини, яка вже майже 60 років фінансово допомагає  вимушеним  переселенцям  та населенню, яке постраждало від воєн. За цей час організація   профінансувала  майже десять з половиною тисяч  прєктів  у 70 країнах світу, спрямувавши   4,2 мільярда євро. Спільно з партнерами Альянсу Concern (Ірландія) та CESVI (Італія) Welthungerhilfe підтримує PIN та ACTED з їхньою діяльністю в Україні,  надаючи фінансову підтримку  та забезпечуючи  вимушених переселенців продовольчими та непродовольчими товарами.

Євген Ковтун

Back to top button